Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elsősorban lányok segítségére lenne szükségem. Szerintetek mi lehet a baj? A lényeg lentebb!
Mintha magamat hallanám... 1 évvel ezelőttik ugyanebben a cipőben jártam. Az orvosok megnéztek elküldtek 1-2 vizsgálatra, majd azt mondták "hormonálisan éretlen vagyok"... Hát nem az voltam. Mire elkerültem egy rendes dokihoz, addigra kiderült, hogy PCOS-om van - Policisztás Petefészek Szindróma -. Nagyon gyakori a fiatal lányok körében. Igen egyszerűen meg lehet állapítani. Nem tudom milyen az alkatod, én kicsit el vagyok hízva. Képtelen voltam lefogyni, akármit csináltam. Ez volt az 1. nagy jel. A második a vérvételen magas tesztoszteron szint. A harmadik pedig az UH-on látszik. A petefészek elváltozása. Persze ennek igen hosszú sora van, hogy mért alakul ki. De befolyásolja a menstruációt és közel 100%-os meddőséget okoz. Nekem is volt, hogy 3 hónapig semmi, aztán 1 hónapig folyamatos "barnázás". Szedtem fog.gátlót, az kicsit rendbe tette, de az csak művi dolog volt. Igazából semmi sincs rendben. Érdemes alaposabban kivizsgáltatni magadat, ha 19 éves korodra nincs minden rendben. Én is ugyanígy voltam 4 éves kapcsolat 19 év, 20 kiló túlsúly. De nem akarlak riogatni. Pár ezret megér az ember egészsége. Minél előbb csípik el az orvosok a betegséget, annál könnyebb kezelni. Jobbulást!
Starfall
Nőgyógyász, azonnal! Elvileg 1-2 év után be kell állnia. Nekem is 4 év alatt nem állt be, aztán azóta fogamzásgátlót szedek, attól jó. De lehet, hogy valami hormonális problémád van, azt pedig ki kell vizsgáltatni.
Nem is értem, miért nem mentél eddig el orvoshoz...
20N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!