Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esemény utáni tabletta beszedése ellenére lehet valaki terhes? Mennyi az esélye rá? Nagyon félek.
az egyik barátnőm 72 órás tabletta bevétele mellett terhes lett , abortusz lett a vége !
20 éves egyetemisták voltunk, pont peteéréskor volt együtt a párjával, kiszakadt a gumi ! :( Másnap reggel vettük csak nyakunkba a várost dokit keresni, mivel fel kell íratni, de ketten is elhajtották azzal, hogy csak a körzeti orvos írhatja fel!!!!, mivel 250km re voltunk a lakóhelyünktől ez egy kicsit gáz volt !!! Mire anyukám feliratta és elindult vele és mire bevette már késő volt, mert megtermékenyült a petesejt ! Már meglévő terhességre nem hat ennyit mondott az orvos !
Ezt a mai napig nem értem , hisz nem pont azért van a 72 órás, hogy megakadályozza a terhességet ?!
Az egy dolog, hogy megtermékenyül a petesejt, de ahhoz hogy be is ágyazódjon kb 5 nap kell!
barátnőmmel szombaton (23án, 4napja) este 11:00körül -plusz minusz néhány perc - voltunk együtt. elmentem benne, mert gondoltam, az óvszer majd véd-. :|
erre mikor kivettem, láttam, hogy lyukas. . kb. fél-1órával rá már vittem is neki a 72órás tabit. szóval 11:36kor be is vette az elsőt. lefeküdt, és másnap 11:40kor a másodikat.
meddig kell várni a teszttel? és mennyi az esélye, hogy terhes lesz kb?. . remélem nem vette be túl korán az első tabit. . :S
kérlek irjatok. köszönöm. (a menzesze is most kellett volna hogy megjöjjön. szombaton már 2-3napja fájt a hasa. most meg görcsöl, fél, és ma meg még nem is fájt. )
vélemények és válaszok. pls. . köszönöm.
Utolsónak írom: a 72 órás tabletta nem a megtermékenyítést akadályozza meg, hanem a beágyazódást. Úgy működik, hogy a meglévő méhnyálkahártyát a benne lévő nagy adag hormon pár nap alatt elsorvasztja. Vékony nyálkahártyába az esetek nagy részében nem képes megtapadni a megtermékenyített petesejt. Kb. 5 nappal a bevételtől számítva vérzés fog jelentkezni és ha volt megtermékenyülés, akkor a megtermékenyített pete a vérzéssel ürül. Annak a valószínűsége, hogy hat a gyógyszer, nem 100%, főleg, ha megtermékenyült a pete. Nekem a nőgyógyászom régebben azt mondta, hogy ha történt megtermékenyülés, akkor sajnos alig 30%-ban hat.
Anyukám is így lett terhes egyszer, a 72 órás ellenére.
Igen megvan rà az esèly...annak ellenère,hogy nagyon sokan írtàk...
Èn tavaly dec 16-àn együtt voltam a Szerelmemmel azon a napon ès 18.-àn bevettem a tabblettàt...December 30.-àn pozitív lett a tesztem...Sajnos a baba elhalt ..bàrcsak ne vettem volna be...most màr azt gondolom:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!