Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Antibiotikum és fogamzásgátló? Tényleg ki kell így hagyni a placebo tablettákat?
Két hónapja szedek fogamzásgátlót (altforalle), viszont egy mandulagyulladásra ma kaptam antibiotikumot, aktil duo-t. Sajnos elfelejtettem megkérdezni az orvost, hogy hogy szedjem. Azt olvastam, hogy ameddig szedem, olusz azután 1 hétig még kiegészítő védekezés is kell, viszont nekem az a plusz egy hét olyan időszakba fog esni, amikor már a placebo tabikat szedem. Valahol olvastam azt, hogy ilyenkor a placebot ki kell hagyni, és rögtön a következő levél fogamzásgátlót kell elkezdeni. Ezt tényleg így van, ne tartsak szünetet?
Illetve az lenne még a kérdésem, hogy probiotikumot és gynophilus hüvelytablettákat is használhatok ezek mellett? Az antibiotikum mindig felborít nálam mindent, és ha nem szedem pket közben utána szenvedek.
,,A megoldás az lehet, ha az antibiotikum szedés ideje alatt és azután még egy hétig valamilyen más fogamzásgátló eszközt alkalmaznak, de ez alatt az idő alatt is folytatni kell a fogamzásgátló tabletta szedését. Ha közben elfogyna a 21 napra való tabletta, akkor nem kell 7 napos szünetet tartani a ciklusok között, mint általában, hanem rögtön utána el kell kezdeni egy újabb 21 tablettás ciklust.,,
Ezt olvastam több helyen is. Akkor ha kihagyom a placebót és rögtön újat kezdek nem lesz bajom, igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!