Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szedjem be vagy ne?
Fogamzásgátlót szedek (Missee) több, mint három hónapja. Egyik este rosszul lettem kb. fél órával azután, hogy bevettem a gyógyszert. Utána rögtön bevettem a következő szemet, mivel csak az a levél volt nálam. (Ismerem a használati utasítást, ugyanazt a tabit kellett volna, csak másik levélről.) Ami kijött bogyó, az utolsó előtti szem volt a placebo tabletták előtt, a "pót" tabletta pedig az utolsó hatóanyagot tartalmazó. A kérdésem az lenne, hogy elkezdjem a placebo tablettát szedni vagy vegyek be még egy 21. napit? A párommal jó ideje nem voltunk együtt, de most jó lenne. Ebben az esetben kell védekezni vagy védve vagyok? Gondolom, nem árt.
Előre is köszi a válaszokat!
Köszönöm a válaszokat!
Nem, nem menstruáció alatt gondoltam a szexre, hanem előtte (második/harmadik nap szokott megjönni) vagy utána.
Harmadik válaszadó:
Tényleg? Úgy tudtam, hogy a tabletták más-más mennyiségben tratalmaznak hatóanyagot. Épp ezért nem voltam benne biztos, hogy mi legyen. Ennek majd utánajárok, mert valószínűleg akkor rossz infóim vannak.
Még egyszer köszönöm a segítséget!
A Missee egyfázisú, de ez le is van írva a betegtájékoztatóban...
"A Missee 0,10 mg/0,02 mg filmtabletta 2 különböző színű tablettákat tartalmaz:
- Mindegyik rózsaszínű tabletta tartalmaz 0,10 mg levonorgesztrelt és 0,02 mg etinilösztradiolt. Egyéb összetevők (segédanyagok): Vízmentes laktóz, povidon K-30 (E1201), magnézium-sztearát (E572), Opadry II Rózsaszín (poli(vinil-alkohol), talkum (E553b), titán-dioxid (E171), makrogol 3350, vörös alumínium lakk (E129), lecitin (E322), vörös vas-oxid (E172), kék alumínium lakk (E132)).
- A fehér tabletták (inaktív tabletta vagy placebo tabletta) csak segédanyagot tartalmaznak (nincs hatóanyag), amelyek a következők: Vízmentes laktóz, povidon K-30 (E1201), magnézium-sztearát (E572), Opadry II white (poli(vinil-alkool), talkum (E553b), titán-dioxid (E171), makrogol 3350)."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!