Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi történik, ha fél éven belül több sürgősségi fogamzásgátlót vettem be?
A doki nem mondott semmit, nem is kérdezte, hogy korábban kértem - e, csak felírta. A betegtájékoztató szerint egy ciklus alatt csak egyet lehet használni, különben csökken a hatékonysága, de semmi mást nem ír. 2,5 hónapja vettem be az elsőt, most kellett sajnos a másodikat egy hete.
Lehet tőle komoly bajom? Az elsőtől nem borult fel a ciklusom, utána minden rendben volt azt a pár nap fáradságot leszámítva.
Okozhat maradandó károkat (hormonzavart) vagy bármi hasonlót? Eléggé félek...
Hát pont ez az, ez a taktika benne! Hogy magadtól kényszerülj rá a másik megoldásra! Neki kényelmesebb lenne, ha tabit szednél. Tudod mi lett volna a normális férfi reakció? "Sajnálom drágám, hogy 2x is kockáztattam az egészséged, ezentúl fokozott figyelemmel használom a gumit, nem kell tablettát szedned miattam." Főleg, hogy tisztába van ő is azzal, hogy eddig hogyan védekeztél, és miért. Tiszteletben kellene tartani a döntésed, és megemberelni magát.
Érdekes, hogy 7 évig semmi gond nem volt, innen is látszik, hoyg nem veled (és a gumival) van gond!
Egyetértek a 11-es hozzászólóval !
10-es voltam !
Igazad van, 11... :( És igenis meg fogom magam emberelni, mert ez nem normális így. Tudom.
Attól még eléggé aggódom emiatt a tabletta miatt. Nagyon oda fogok figyelni és nem is merem már vele csinálni ezek után, hogy őszinte legyek. De attól még az a gyógyszer benne van a szervezetemben és nem tudom, most mi lesz. :(
Ugyan már. Ha félévente egyszer lehetne bevenni, akkor azt írnák a tájékoztatóba. De nem azt írják, hanem azt, hogy egy ciklusban egyszer.
Nyilván nem kell minden hónapban szedegetni, de ha az első tablettától még csak cikluszavarod se volt, most sem kell attól félni, hogy kinő a második fejed.
A legrosszabb, ami történhet, hogy pár hónapra kicsit megzavarodik a ciklusod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!