Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti voltatok laborvizsgalaton fogamzasgatlo szedesenek megkezdese elott?
En idopontot kertem, megvizsgaltak, mintat vettek es elkuldtek vervetelre.
Aztan az eredmenyekkel kellett visszamennem es miutan megnezte a doki az eredmenyeket, azutan irt fel egy fogamzasgatlot, szerintem az eredmenyeket figyelembe veve.
Esetleg ha leírnád, hogy mi áll a beutalón, milyen vizsgálatok, akkor lehetne érdemben segíteni.
Ha trombózishajlamot néznek, azt értelemszerűen szedés előtt kell elvégeztetni. Ha csak valami rutin labor (máj-, vesefunkció), akkor nem baj, ha közben elkezded.
Ha nincs rajta olyan, hogy APC rezisztencia, akkor ez egy rutin labor máj-, vesefunkcióval, vérképpel. Marhára nem befolyásol semmit ha egyébként egészséges vagy, igazából sok értelme nincs, de parasztvakításnak jó, hogy alaposnak tűnjön valaki.
Ha esetleg van rajta legalább összkoleszterin, LDL, HDL koleszterin, triglicerid is, akkor annyiban azért jó. hogy ha ezek az értékek magasak (a HDL-en kívül), akkor az fokozza a trombózis rizikóját, és ha van egyéb rizikófaktorod is, akkor nem biztos, hogy kifejezetten előnyös választás a fogamzásgátló tabletta.
Egyébként nyugodtan megcsináltathatod szedés közben is, mint mondtam, kb. semmi relevanciája nincs, ha nem néznek thrombophiliát és vérzsírokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!