Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit javasoltok, mit tegyek? Nagyon felborítja a hormon háztartásom?
Fogamzásgátló tablettát szedek hónapok óta, 5 napig szedtem antibiotikumot. Rá 3 napra együtt voltam a párommal megszakítással.
Egy tanult orvos azt írta, hogy kicsi a veszély.
De mindkét esettől tartok egy kicsit (bevenni az esemény utánit és nem bevenni)
Még benne vagyok a 72 órában ha szükséges.
Menjek orvoshoz sürgősségi tablettáért?
A sürgősségi tabletta nagyon felborítja a hormon háztartást amit nem igazán akarnék.
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat.
Szerintem akkor kihagyom. És reménykedem, hogy tényleg nem lesz baj.
Máskor jobban figyelek erre.
Ha nem lett hasmenésed az antibiotikumtól (ami ugye gyakori velejárója, a bélbaktériumok fokozottabb pusztulását, ezzel a csökkent anyagfelszívódást jelzi), akkor szerintem nincs mitől tartanod. :)
Én se javaslom az esemény utánit, ha nem muszáj.
Szombaton napközben az első szem sumetrolim bevétele után volt hasmenésem. De addigra az előtte való nap ( péntek este 8-kor) bevett fogamzásgátló tablettának már fel kellett szívódnia, a szombatit miután bevettem (este 8-kor) utána nem volt hasmenésem.
Reggelente annyi volt, hogy nem olyan nagyon kemény volt amit elég kinyomni, hanem egy lágyabb verzió (ami könnyebben kijött) de formailag nem folyt (ami a hasmenésre jellemző)
Bocsánat a részletekért.
Pl: Escapelle sürgősségi tabletta
Amennyiben Ön már valamilyen folyamatosan alkalmazható fogamzásgátló módszert (például szájon át szedhető fogamzásgátló tablettát) alkalmaz, ezt a megszokott időben tovább folytathatja.
Ha ismét védekezés nélküli aktus követi az Escapelle alkalmazását (ugyanabban a menstruációs ciklusban), erre az alkalomra már nem vonatkozik a tabletta védő hatása, és ismét fennáll a teherbe esés lehetősége!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!