Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a teendő, ha hánytam fogamzásgátló után?
Fogamzásgátló bevétele után talán 1 órával se sokat hánytam, szinte biztos kihánytam. A betegtájékoztató ezt írja:
"Ha az aktív, sárga színű tabletta bevételét követő 3-4 órában előforduló hányás, vagy súlyos hasmenés esetén, fennáll annak a veszélye, hogy a hatóanyagok nem szívódnak fel teljes mértékben a szervezetbe. Ez a helyzet hasonló ahhoz, mint amikor elfelejtett bevenni egy tablettát. Hányás vagy hasmenés esetén vegyen be egy újabb sárga tablettát egy tartalék csomagból, amilyen gyorsan lehet. Ha lehetséges, ezt a tablettaszedés szokásos idejéhez képest 12 órán belül vegye be. Ha ez nem lehetséges, vagy a 12 óra már eltelt, a \"Ha elfelejtette bevenni a Ditinell filmtablettát\" pontban lévő utasításokat kell követnie."
Tehát ha még 12 órán belül vagyok (mondjuk lassan határon, 11-12 fele szoktam bevenni este) akkor csak vegyek be most egy szemet, aztán este vegyem be a következőt, ami a szombati lenne? Nem baj, hogy így el leszek csúszva egy nappal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!