Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Hogy kezdjem el szedni? Vagy...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy kezdjem el szedni? Vagy ilyenkor mi a teendő?

Figyelt kérdés
Kollégista vagyok. Kiváltottam magamnak a fogamzásgátlót, de a hétvégén otthon felejtettem és így lekéstem az első napot. De nem is ez a fő probléma, hanem az, hogy nem állt be normálisan a menstruációm és fél évente ha egyszer megjön... Állítólag nincsenek érett petesejtjeim. A doki felírt valami gyógyszert amitől meg is jött aztán azóta semmi. Egy hónapja már nem jött meg. Az lenne a kérdésem, hogy muszáj az első menses nappal elkezdenem szedni, vagy ha mondjuk ma kezdem el úgy is hatni fog de szigorúan csak gumival? Vagy inkább menjek vissza a nőgyógyászatra írassak fel valami gyógyszert és tartsam mindig magamnál a fogamzásgátlót? :D

2017. jan. 28. 06:07
 1/2 suzy84 válasza:

Szia. Ebben nem vagyok annyira jàrtas de sz.tem a sajàt èrdekedben egy nôgyógyàsz tanàcsàt kèrd ki!!

Mindekèpp megnyugtatòbb egy hozzàèrtô szakvèlemènye.

S ìgy te is nyugodtabb lehetsz :)

Sok sikert !

2017. jan. 28. 06:43
 2/2 anonim ***** válasza:

En sem vagyok szakerto csak a sajat tapasztalatom/ velemenyem irom le. Nekem a doki lindynetge gyogyszert irta fel es a mensim 5. napjan kellett elkezdenem szedni. ( vicces mert 3 napig verzek ) en mensimtol szamitott 6. napon voltam a dokinal es o azt tanacsolta h meg kell varnom a kovetkezo havit es akkor elkezdenem. Hat en meg teljesen kivoltam h egy honapot varjak h elkezdjem szedni majd meg egy honapot h hasson.. hat en elkezdtem szedni a 6. naptol, ra ket hetre mar nem vedekeztem a parommal. Nekem hatott, vagy kello szerencsem volt. Vannak olyan gyogyszerek amiket mensi 1. vagy 2.; 3. Stb napjatol kell elkezdeni szedni.. szoval szerintem ha benne vagy ebben a par napban nem problema ha akkor veszed be.

Lehet en ertettem felre de ugy ertelmeztem h ez a pihenod utani elso level lett volna ? Mert skkor ujra ki kell varnod azt a hatoidot. Vagy mire gondoltal h nem allt be rendszeresen a mensid ? Ha gyogyszer nelkul nem allt be, akkor a gyogyszer szabalyozza napra pontosan es altalaban csokkent is a mennyisegen. A fogamzasgatlo legyen mindig nalad. Ezzel a petesejt dologgal en sem vagyok tisztaban, de az tuti h ez igy nem normalis. Szerintem inkabb masik nogyogyaszt keresnek a helyedben. Vagy nem is tud rola ? Ez nem jatek. Tomod magadba a hormonokat, kozben nincs peteres. Surgosen keresd fel a sajat dokidat es mond el azt amit ide leirtal vagy ha tud rola keress egy masikat. Lehet h a hyogyszer sem jo neked, sokszor a nogyogyaszok sem vegzik el a szukseges orvosi vizsgalatokat.

2017. jan. 28. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!