Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melyik a legbiztonságosabb fogamzásgátlás?
Már fél éve együtt vagyok barátommal eddig óvszerrel szexeltünk de át szeretnénk állni fogamzásgátlóra.Szerintetek jó ötlet?
Kicsit tartok tőle a hormon miatt. L 19
kire ézve?
Figylej,az előnyöket nyilván tudod, a hátrányok meg:
gyógyszer: 50%-al növeli a trombózis hajlamot,felborítja a hormonrendszered,csökkenhet a libidód,elhíthatsz
spirál:növelheti a fertőzés,gyullaáds kialakulását, extrém esetben átlyukadhat a méhfalad(bár azért ez nem jellemző),gyakoribb ebben az eetben a méhen kívüli terhesség
injekció:szintén tönkre teszi a hormonháztartásod, okozhat hosszabb ideig tartó meddőséget,hosszú köztivérzéseket okohat,hányinger,szédülés stb(ez minden hormonos cuccnál van)
Ezek a leghatékonyabbak,a többi inkább olyanoknak javasolt,akinél nem gáz a baba..
Válassz,hogy melyiket vállalod be ezek közül.
Sok nő van,akinek egyik se okozott gondod, de vanank oylanok is,akik megjártak vmielyikkel..
Ha érdekel a saját döntésem,én a trobózistól félek a legjobbn,mert eleve előfordlt a családunkban elég sokszor(pedig amúgy örökletes rendelelnesség nem mutatható ki nálam),és nem akarok egy tüdőembóliát stb kapni,mert nagyon kicsi a túlélés esélye...
De ez cak az én saját példám,nem akarlak megilyeszteni,azért ezek mind kis százalékú kockázatok,de erre kérdeztél rá konkrétan..
A legbiztonságosabb a vazektómia és/vagy a petevezeték elkötés.
Illetve a teljesen szexmentes élet.
Minden más módszer mellett kénytelen vagy számolni a lehetőséggel, hogy terhes lehetsz, csak kisebb rá az esélye. A szex biológiai célja ugyanis a szaporodás.
Úgyhogy ha tragédia lenne egy véletlen terhesség az adott pasitól, akkor ne szexelj vele.
Nem ajánlom a tablettát?
Nagyon sok mellékhatása van és kitudja milyen kárt tesz benned.
Mi gumit használunk! Ki kell tapasztalni melyik fajta illetve márka a legjobb nektek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!