Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A masodik level elso szemet kihanytam?
Sziasztok 1 honapja szedem a Roxanelle fogamzasgatlot, most kezdtem el tegnap a 2. Levelet, viszont a bevetel utan 3 oraval hanytam. Meddig hasznaljunk gumit? Nem felesleges most egybol bevenni ra meg egy szemet mikor az elso szem volt a levelen? Inkabb hasznalunk ovszert par hetig de nem szivesen kavarnam meg most meg egy bogyóval a szervezetem...
Valaszaitokat koszonom :)
Blokkolod a természetes,normális menstruációdat a tablettával,egy mű vérzést létrehozva,amit a mesterséges hormonok irányítanak nálad.Őszintén?Számít,hogy egyszerre 2 bogyót vegyél be..?
Ha már szeded a gyógyszert,fontos,hogy rendszeresen szedd,mert különben pont attól fog még jobban összezavarodni a ciklusod,ha ki-kihagysz 1 tablettát.
Ha 3 órán belül hánytál,akkor be kell venni még 1-et.
#2 A betegtájékoztató máshogy tudja:
"Mi a teendő hányás vagy súlyos hasmenés esetén?
- Ha a rózsaszín tabletta bevételét követő 3-4 órán belül hány vagy súlyos hasmenése van, fennáll annak a veszélye, hogy a hatóanyagok nem szívódnak fel teljes mértékben a szervezetébe."
A baj csak az, hogy ha az első héten hagysz ki szemet, akkor az előtte lévő tablettamentes héten sem volt védettséged. Szóval ha a 7 napos szünetben volt szex, én inkább bevennék még egyet...
"Egy tablettát hagyott ki az első héten
- Vegye be a kihagyott tablettát, amint az eszébe jut, még akkor is, ha ez két tabletta egy időben történő bevételét jelenti. A következő tablettákat a szokásos időben vegye be és alkalmazzon kiegészítő fogamzásgátló módszert a következő 7 nap alatt, például használjon óvszert. Ha a tabletta kihagyása előtti héten szexuális együttlétre került sor, akkor lehet, hogy teherbe esett."
Pótolni kell az ily módon "kiesett" szemet és 1 hétig kiegészítő védekezést kell alkalmazni.
Tehát előveszel szépen egy bontatlan levél fogamzásgátlót, abból egy szemet beveszel kihányt helyett és azt a levelet félreteszed ilyen esetekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!