Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan kell szedjem a fogamzásgátlót? Mik azok a betűk rajta? Leírná valaki a hasznos tudnivalókat kérlek?
az tudom,hogy először a nőgyógyász megvizsgál,utána ő írja fel a tablettát
és ha egyszer bevettem 14:00 -kor,akkor az után minden nap akkor kell bevegyem.
de mi van,ha kimarad egy nap?vagy később veszem be néhány órával?
egyenlőre még nem áll szándékomban szedni,csak érdekel.
köszííí
Háromszor szerepel rajta a (h)étfő-(k)edd-(sz)erda-(cs)ütörtök-(p)éntek-(sz)ombat-(v)asárnap kezdőbetűi, tehát 21 napról van szó.
Tegyük fel, hogy neked egy keddi napon jön meg a mensid, akkor neked az első K betűs jelzésű tablettát kell bevenned (14 órakkor, amit írtál) és minden nap lehetőleg ebben az időben be kell szedni rendszeresen.
Egy hétfői nap fogod bevenni a levél utolsó tablettáját és utána 7 nap szünet következik, ebben a 7 szünetmentes napban fog megjönni az úgynevezett megvonásos vérzés, a 6 nap letelte után, pedig elkezdheted szedni a következő levelet, amit szintén a keddi nappal kell kezdened.
Így fog 28 naposra beállni szabályosan a ciklusod.
Nem muszáj percre pontosan bevenni a tablettát, de ha reggel szoktad akkor reggelente szedd, ne pedig össsze-vissza, egyszer reggel, egyszer este, stb.
Én pl este szoktam bevenni, 21 és 22 között, egy két órás késés belefér.
Ha több idő telt el, akkor pedig a betegtájékoztatókban leírtat kell követni, nem minden gyógyszernél egyforma a tanács, éppen ezért érdemes mindig elolvasni.
értem!
köszönöm szépen a felvilágosítást!
és mi az a levél?
Csodálatod dolog az internet. Manapság ugyanis az összes gyógyszer betegtájékoztatója megtalálható az interneten.
Parancsolj, itt van egy:
(oldalt van kereső is).
De ha beírod goolge-ba, hogy "xy betegtájékoztató", ki fogja adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!