Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Hogyan kell szedjem a fogamzás...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan kell szedjem a fogamzásgátlót? Mik azok a betűk rajta? Leírná valaki a hasznos tudnivalókat kérlek?

Figyelt kérdés

az tudom,hogy először a nőgyógyász megvizsgál,utána ő írja fel a tablettát

és ha egyszer bevettem 14:00 -kor,akkor az után minden nap akkor kell bevegyem.

de mi van,ha kimarad egy nap?vagy később veszem be néhány órával?

egyenlőre még nem áll szándékomban szedni,csak érdekel.

köszííí

2010. máj. 25. 20:28
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Háromszor szerepel rajta a (h)étfő-(k)edd-(sz)erda-(cs)ütörtök-(p)éntek-(sz)ombat-(v)asárnap kezdőbetűi, tehát 21 napról van szó.

Tegyük fel, hogy neked egy keddi napon jön meg a mensid, akkor neked az első K betűs jelzésű tablettát kell bevenned (14 órakkor, amit írtál) és minden nap lehetőleg ebben az időben be kell szedni rendszeresen.

Egy hétfői nap fogod bevenni a levél utolsó tablettáját és utána 7 nap szünet következik, ebben a 7 szünetmentes napban fog megjönni az úgynevezett megvonásos vérzés, a 6 nap letelte után, pedig elkezdheted szedni a következő levelet, amit szintén a keddi nappal kell kezdened.

Így fog 28 naposra beállni szabályosan a ciklusod.

Nem muszáj percre pontosan bevenni a tablettát, de ha reggel szoktad akkor reggelente szedd, ne pedig össsze-vissza, egyszer reggel, egyszer este, stb.

Én pl este szoktam bevenni, 21 és 22 között, egy két órás késés belefér.

Ha több idő telt el, akkor pedig a betegtájékoztatókban leírtat kell követni, nem minden gyógyszernél egyforma a tanács, éppen ezért érdemes mindig elolvasni.

2010. máj. 25. 20:37
 2/4 A kérdező kommentje:

értem!

köszönöm szépen a felvilágosítást!

és mi az a levél?

2010. máj. 25. 20:42
 3/4 anonim ***** válasza:
A gyógyszereknél a levél azt jelenti, amin a gyógyszerszemek vannak. Fogamzásgátlónál egy levél = 21 db gyógyszer. De te is láthatod, hogy 3 db gyógyszer"tömb" van a dobozban.
2010. máj. 25. 21:01
 4/4 anonim ***** válasza:

Csodálatod dolog az internet. Manapság ugyanis az összes gyógyszer betegtájékoztatója megtalálható az interneten.

Parancsolj, itt van egy:

[link]

(oldalt van kereső is).

De ha beírod goolge-ba, hogy "xy betegtájékoztató", ki fogja adni.

2010. máj. 25. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!