Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ebből lehet baj?
Fogamzásgátló tablettát szedek (Lyndinette 75/30), minden nap délután 2 és negyed 3 között veszem be. Ennél a levélnél a 2. nap dél körül hasmenés jelentkezett, ezt követően aznap nem volt gond, be is vettem a tablettát, viszont másnap délelőtt 10 körül megint hasmenésem volt. Ebből lehet gond, ha nem használunk kiegészítő védekezést?
A betegtájékoztató szerint akkor van gond, ha a tabletta bevétele utáni 3-4 órában jelentkezik hányás vagy súlyos hasmenés, ami akár több napig is elhúzódhat. Nekem mindkét alkalommal a tabletta bevétele után 20-22 óra elteltével jelentkezett hasmenés, tehát elvileg fel kellett szívódnia, viszont ugye 2 egymást követő nap is volt hasmenésem, ezért vannak kétségeim.
Köszi a választ neked is, és az elsőnek is.
Az a baj, hogy nagyon parás vagyok, ezért eddig tényleg szóról szóra betartottam a betegtájékoztatót, pl. máskor is volt már hasmenésem, akkor mondjuk a tabi után 1-2 órával, és használtunk óvszert még az esetet követően egy hétig, illetve antibiotikumnál is betartom azt, hogy a szedés ideje alatt és még egy hétig óvszer, ezért most fogom a fejemet, hogy hogyan lehettem ennyire hülye, hogy elfelejtettem, hogy hasmenésem volt pár napja. :D
Remélem, tényleg nem lesz baj belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!