Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Fogamzásgátló tabletta nehezít...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fogamzásgátló tabletta nehezíti a teherbeesést?

Figyelt kérdés
Anyukám szerint kéne tartanom szünetet(tehát,hogy hónapokig nem kéne szednem tabit),mert szerinte fennállhat a veszély,hogy később nem tudok majd teherbeesni,mikor majd babát szeretnék. Szerinte fennáll a meddősség. Cypromixet szedek,nekem bevált,de megijedtem,hogy később nem lehet majd babám. Most egyántalán nem akarok babát,de 3-4év múlva Igen. Nagyon megszerettem ezt a fogamzásgátló módszert,de ha később ezért nem lehetne gyermekem,szomorú lennék. Ti mit tudtok erről?
2017. jún. 6. 11:10
 1/10 anonim ***** válasza:
Sose ertettem ezeket az embereket, akik nem az orvosukkal beszelik meg ezt, hanem erre adnak: anyam mondta, szomszed asszony mondta, egy noi magazinba olvastam.
2017. jún. 6. 11:34
 2/10 anonim ***** válasza:
41%
Valamennyire igaza van anyudnak évekig szedtem aztán babát szerettem volna a tabletta miat szét cisztásodott a petefészke. Orvosra orvosra jártam mire meg kaptam a papírt hogy Meddő vagyok. Aztán rá 2 hónapra kiderült hogy babát várok aki spontán fogant
2017. jún. 6. 12:17
 3/10 anonim ***** válasza:
85%
Utolsó! Nem a gyógyszeről ciszásodott a petefészked. A gyógyszer hatására nincs peteérés ezért nincs pcos... Magyarul nem lesz cisztád sem hiszen az a meg nem repedt tüszű. Kérlek ha nem értessz hozzá akkor ne formálj véleményt és ne ír ostobaságokat se sületlenségeket. Csak maradj szépen csendben.
2017. jún. 6. 12:36
 4/10 anonim ***** válasza:

Egyet értek a utolsóval.

Egy diplomás ápoló-

22L

2017. jún. 6. 12:46
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ezt orvossal beszeld meg, ne anyukaddal, akinek valoszinuleg az utolso tablettas elmenyei, benyomasai meg egy teljesen mas generacio tablettaival alakultak ki. A cypromixszel viszont vigyazz, mert azt felevig lehet szedni, hiszen az hormongyogyszer egyeb problemakra, fogamzasgatlo mellekhatassal. Evekig azt tenyleg nem szabad szedni, de errol egy doki is felvilagosit ket perc alatt.
2017. jún. 6. 13:01
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
"Szerinte, szerinte..." Nem nőgyógyász vagy orvos édesanyád, hogy ilyenekhez értsen. A családomban anyukám és nővérem is szedett fogamzásgátlót, anyukám 3 gyermeket szült, nővérem 2-t. Hagyni kell, hogy kiürüljön a szervezetből, adni neki néhány hónapot, majd lehet is kezdeni a babaprojektet. Nem befolyásolja vagy nehezíti meg abszolút. /L
2017. jún. 6. 13:27
 7/10 anonim ***** válasza:
Épp avval csinálsz problémát, ha szüneteket tartasz. De ez le is van írva a tájékoztató füzetben, amit a nőgyógyász ad amikor először felírja a fogamzásgátlót. Viszont cypromixet tényleg nem lehet csak fél évig szedni, utána váltani kell, mert ez nem fogamzásgátló, hanem hormonjavító mentruációs zavarra, pattanásos bőrre, extrém szőrösödésre, fogamzásgátlás csak a mellékhatása.
2017. jún. 6. 13:39
 8/10 anonim ***** válasza:
1 ezt én se :)
2017. jún. 6. 15:39
 9/10 anonim ***** válasza:

A testvérem 15évig szedett tablettát szünet nélkül és 3 hónappal az abbahagyás után fogant természetes úton a babája.

Viszont magával a Cypromix-szel valóban az a gond hogy elsősorban nem sima fogamzásgátló hanem emelt ösztrogén tartalmú hormonterápiás szer aminek jótékony mellékhatása a fogamzásgátlás. Váltani kéne egy valóban fogamzásgátló hatásúra ami alacsony hormontartalmú vagy pl hüvelygyűrű (nekem pl ez van).

Beszéltem endokrinológussal és 3 nőgyógyásszal is az évek alatt akik mind azon a véleményen vannak hogy a szünetek ma már többet ártanak mint használnak csak megzavarodik tőle a szervezet.

Ritka a tabletta miatti meddőség, viszont a különböző kezeletlen betegségek (pl IR, pajzsmirigy gondok, endometriózis) okoznak átmeneti gondokat amiket elfedhetnek a fogamzásgátlók, szóval ha jársz szűrésekre pl évente vérkép tsh-val, figyelsz magadra, akkor nem lehet gond.

Ha esetleg ellustulnak a petefészkek akkor is rengeteg torna, tea, gyógyszer van a segítségére.

2017. jún. 7. 13:50
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Én egyszer hagytam ilyen szünetet 5 év gyógyszer szedés után, az "eredménye" elmúlt 9 éves :) Soha többet nem tartok szünetet, a nőgyógyász szerint is felesleges.

Viszont a cypromix-hez annyit, én is azt szedem, max egy évig szabad szedni, az én dokim szerint, utána májfunkciót kell nézetni, és ha minden rendben van, akkor lehet folytatni, vagy át kell térni másra. Ezt szedem 4 éve kb. és semmi bajom nincs tőle, de az éves kontroll fontos ennél a gyógyszernél!

2017. jún. 9. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!