Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
El kezdtem szedni a fogamzásgátlót, de keveset tudok róla. Mikortól leszek védett illetve hogyan vegyem meg a második dobozt?
Csak a nőgyógyászod írhatja fel. Emiatt nem kell vizsgálatra menni hozzá, elég ha receptért mész. Kérdezd meg (akár az asszisztensét is elég felhívni), hogy ehhez kell-e időpont vagy bemész bármikor esetleg és ő két vendég között bemegy hozzá. A tabletta mellett kell lennie egy betegtájékoztatónak, aszerint szedd. Ha nem vagy biztos benne, akkor hívd a dokidat. Bármikor lehet hívni egy nőgyógyászt, ha megvan a mobilja esetleg, pl most is, emiatt ne stresszelj. Szülés, majdnem szülés, műtétre váró és műtött nők is hívják, ha valami gond van. Neked ez a fontos, legfeljebb hatszor bocsánatot kérsz, amiért zavartad. :)
Ezt szeded? [link]
Rosszul értelmezted ,amit olvastál.Éppenhogy a vérzés 1. napjától kell elkezdeni sezdni és ebben az esetben már fennáll a védelem.Attól függetlenül azt szokták javasolni,hogy csak az 1. levél beszedése után hagyják el a párok a kiegészítő védekezést.
Elkezdheted szedni a 2-5. napján is a vérzésnek,de akkor nincs meg az azonnali védelem,még a tájékoztató szerint sem.
Azt én sem értem,hogy miért nem a ciklusod 1.napján kezdted el szedni?Miért mondta a doki,hogy akkor kezd,amikor már elmúlt..?
Szerintem félreértetted a dokidat. A menzesz első napján kell elkezdeni a szedését, vagy elkezdheted a 2-5 napon is is, viszont ahogy már előttem is írták, akkor nem alakul ki egyből a védelem.
De ez mind-mind le van írva a betegtájékoztatóban, nem dísznek adták, el kell olvasni.
Az orvos pedig nem csak 1 hónapra tud előre receptet felírni, hanem 3 havi adagot is fel tud írni, így csak 3 havonta kell receptet felíratnod. Viszont ahogy már előttem is írták, ha van nőgyógyászati papírod róla, ami 1 évnél nem régebbi, akkor a háziorvosod is felírhatja.
Na na csajok!/ne ijesszetek meg, en is a menzeszem 5. napjatol kellett kezdjem, avval a cellal, hogy ne verezgessem.vegig az elso honapot, mivel eros volt elotte a verzesem nagyon. Igy ugye csak a masodik leveltol ved, de nekem megerte, hogy ne verezzek egy honapig.
Csak eloszor irjak egy honapra, hogy kideruljon birod-e, vagy masik kell majd. Nekem mar fel evre ki szoktak irni a receptet, ha megyek. Amugyis ezek erdetileg harom honapra vannak adagolva egy dobozban, a patikaban szoktak szetszedni, ha valakinek csak egy havi van felirva pl.
Egy dobozban három havi adag van. Szóval nem kell havonta menned receptért. Nekem legutóbb kiadott 2 receptet az orvos így egy fél évig nem kell mennem hozzá. De háziorvos is felírhatja.
Egyébként nem értem miért akkor kell elkezdened szedni mikor véget ér a menstruációd.. Nekem kifejezetten hangsúlyozta az orvos hogy aznap kezdjem el mikor már vérzek. Nem is volt semmi probléma, se közti vérzés.
Nem tudom mikor leszel így védett, olvasd el a tájékoztatót vagy hívd fel az orvosod. De mikor felírta neked, akkor is megkérdezhetted volna ezeket. Mi nem vagyunk orvosok, max saját tapasztalatot írunk itt neked.
Hogy mikortól leszel védett azt megtalálod a tájékotatóban ,ha elolvadod!!!
Igen vényköteles,mindig orvos írja ki,vagy max háziorvos ,ha olyan,és nem oéyan hülye mint az enyém.
Miért ne adnák ki??!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!