Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mivel ajánlatos védekezni ebben a helyzetben?
18 éves lány vagyok, még nem élek nemi életet. A kérdést a jövőre nézve teszem fel, ha majd lesz párkapcsolatom.
Két éve pszichotikus állapotba kerültem, amire háromféle gyógyszert írtak fel. Antipszichotikumot, antidepresszánst, és szorongásoldót. Az orvos véleménye szerint vagy ugyanezeket vagy hasonló hatású készítményeket valószínűleg életem végéig szednem kell. Az érdekelne, hogy ilyen típusú gyógyszerek nem akadályozzák meg a fogamzásgátló hatását vagy fordítva? Hallottam, hogy bizonyos gyógyszereket nem jó együtt szedni. És ugye az idegrendszer és a hormonrendszer nagyon befolyásolják egymást. Tudom, hogy egy férfi is védekezhet, de én biztonságosabbnak tartom ha a nő teszi ezt, hiszen ő esik teherbe.
Az értelmes válaszokat előre is köszönöm!
A nőgyógyász tudja majd a hatóanyagok ismeretében.
De hormonmentes fogamzásgátlás is van, gumi, vagy pl spirál amo szerintem full biztonságos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!