Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kimaradt fogamzásgátló, ilyenkor mi van?
Az aktuális levél első hetén maradt ki egy szem (a harmadik). Most bevettem, 18 óra telt el, szóval már túl vagyok a normálison...
A betegtájékoztató szerint kell a kiegészítő védekezés, plusz gond lehet, ha voltunk együtt. Márpedig voltunk együtt... Most ilyenkor mi van? 72 órásnak nem lenne értelme, azon már túl vagyok, a bogyót nyilván szedem tovább, meg a kiegészítő, de ezen az már nem segít. Mekkora esély van rá, hogy gond lesz?
(Az 50-50 kezdetű vicceskedő válaszoktól kíméljetek, kérlek. Soha nem jártam még így, pedig már szedem több mint egy éve a gyógyszert, most nagyon bepánikoltam.)
"Kell minimum 3 hónap hogy kiürüljön a szervezetedből."
Ez nem igaz. A mai, modern fogamzásgátlót mindösszesen egyetlen nap alatt képesek kiürülni a szervezetből, ezért gond, ha egyetlen tabletta is kimarad, máris megvan a terhesség esélye. Aminek kellheti idő, hogy abbahagyás után újra beinduljon a természetes ciklus. De van, akinél nincs gond és egyből beindulnak a szervezet természetes folyamatai.
Kedves kérdező, ez valóban nagy baki volt. Sajnos lehetsz terhes.
Amit tehetsz, hogy reménykedsz, hogy nem lesz gond. De azért 2 hét múlva csinálj tesztet és meglátod.
Szia :)
nagyon kevés az esélye mert potóltad, a tabletta mentes napokon is véd ugye és neked most múlt el.
DE legközelebb majd figyelj oda jobban
Utolsó: a tájékoztató szerint, ha az első héten nem veszel be egy bogyót, akkor már a szünetbeli védettség is bukta, tehát "visszamenőleg" is lehetett volna baj, mivel voltunk együtt.
Viszont azóta negatívat teszteltem, szóval minden rendben. :) Köszönöm a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!