Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Mikortól hat? Ti h csináltátok?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mikortól hat? Ti h csináltátok?

Figyelt kérdés

Kedves Meliane-szedők!

Most fogom elkezdeni szedni a foggátló gyógyszert.

Ami az érdekes h a nőgyógyászom azt mondta h már a 7. szemtől véd, egy ismerősöm nőgyógyásza pedig azt mondta h csak az első levél után.

Most akkor mi az igazság? :O

A betegtájékozattaón ez van : A ciklus 2.-5. napján is elkezdheti a gyógyszer szedés

ét, ebben az esetben azonban (az első csomag esetében) 7 napon keresztül kiegészítő (barrier-elvű) fogamzásgátló módszereket is alkalmaznia kell.

Arra lennék kíváncsi, hogy aki Meliane-t szed, az a legeslegelső szemtől számítva hányadik szem után nem használt kiegészítő védekezést?

2010. máj. 11. 18:01
 1/10 anonim ***** válasza:

Hát figyu. Az semmit nem jelent, hogy más hogy szedte, hiszen lehet, hogy kellett volna kiegészítő védekezés, de nem használt, csak épp szerencséje volt és nem lett terhes.

Ha a betegtájékoztató azt írja, hogy ha menzesz első napjától szeded, akkor az első szemtől véd, akkor valószínűleg így is van. De ha így teszel, vszínűleg a következő kérdésed az lesz ezen az oldalon, hogy jól tetted-e, vagy kellett volna még védekezni...

Ha eddig kibírtátok tabi nélkül, akkor azt az egy hónapot is kibírjátok. És legalább nem fogsz végig azon szenvedni, hogy jól tetted-e.

2010. máj. 11. 18:08
 2/10 anonim válasza:
Nekem azt mondta a doki, h a 2.naptól szedjem mert így nem fogok egész hónapban vérezgetni és 2 hét után véd. Én megvártam h elfogyjon az utolsó szem és utána már csináltuk rendesen a tabimentes szünetben. védett...
2010. máj. 11. 18:14
 3/10 anonim ***** válasza:
szia. én úgy kaptam a gyógyszert, h az 5. napon kezdjem szedni, mert kizárom a köztes vérzés és a pontatlan menzesz esélyét. így bár gumit használtunk az első levél végéig a 28. napra jött meg, és azóta is így van. az első levél alatt sem kellene elvileg már a gumi, ha első napon szeded, cask valószínű maszatolsz a hónap végéig és én nem igazán bíznék a védelemben, hiszen ez egy mesterségesen kialakított hormonális ciklus, ami az első 3 hónapban áll be teljesen. sztem várd meg az első megvonásos vérzést ha az 5. napon kezded. egyébként meg tedd, ahogy a dokid mondta.
2010. máj. 11. 18:15
 4/10 anonim ***** válasza:
*mmint a menzesz első napjához képest 28.-ra
2010. máj. 11. 18:17
 5/10 A kérdező kommentje:

hát az első napon szeretném kezdeni...

oylan tanácstalan vagyok :S

2010. máj. 11. 18:18
 6/10 anonim ***** válasza:
Várd meg az első levelet. Most jobb utólag azon idegeskedni, hogy védett-e?..
2010. máj. 11. 18:32
 7/10 anonim ***** válasza:
bírd ki az első hónapot. megjön szépen és te megnyugszol:) onnantól meg amint elmúlik...
2010. máj. 11. 18:32
 8/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Én szedtem ezt a fajta tabit még régen. Anno mi az első levél után hagytuk abba a kiegészítő védekezést. Jobb a biztonságra törekedni és nem azon aggódni,hogy most védett vagyok e vagy nem. Szerinted melyik a jobb?

2010. máj. 11. 18:44
 9/10 anonim válasza:
én nem ezt a gyógyszert szedem, de az 1. napon kezdtem szedni, és egyáltalán nem volt közti vérzésem, sőt a menstruációm 4 nap alatt elmúlt, ami előtte 1 hétig tartott
2010. máj. 11. 18:50
 10/10 anonim ***** válasza:

Én nem ezt szedek, hanem Sensonette-et, de szó szerint ugyanez van a betegtájékoztatómba írva.

Nekem is azt mondta a nődoki, hogy inkább a 4-5. napon kezdjem el szedni, mikor már a bő vérzés lement, mert különben esélyes, hogy hetekig vérezni fogok. Én a 4. napon kezdtem el, és kb 10 napot vártam, utána már belémélvezett a barátom. Ez hónapokkal ezelőtt volt, és nem vagyok terhes, pedig kb akkor lehetett a ciklusom legtermékenyebb időszaka. :)Szóval szerintem a gyógyszerre nem írnak hülyeséget, várd ki a 7 napot, és mehet nyugodtan. :)

2010. máj. 11. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!