Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melyik fogamzásgátlást válasszam?
Sziasztok. Éppen fogamzásgátló módszert választanék. Szerintetek melyik a legjobb? A tablettáról hallottam a legjobbakat eddig. Viszont azon elgondolkodtam,hogy ha ott ki hagyok egy szemet is akár fenn állhat a terhesség esélye. Viszont ha valaki terhes lesz mert kihagy egy szemet akkor fog jelentkezni a 7 napos szünetben mestruációs szerűség vérzés?
Egyik barátnőm hüvelygyűrűt használ. Viszont mesélte,hogy kiveszi ha éppen a barátjával szexelni fognak. De itt is megeshet az,hogy nem teszi vissza, de 3 órát kilehet venni.
Kinek mi a tapasztalata? Vagy mit ajánlj?
Köszönöm szépen a válaszokat!
FigyelJDE már drága! Ez nem úgy megy ,hogy odamész az orvoshoz és én ezt meg ezt szeretném,mert GYK-sok ezt ajánlottok. Egyet megsúgok kifog röhögni!!
Azt kapod amit ő felír!! Nem azt amelyiket te gondolod!! Ez nem C-vitamin!!
"Viszont mesélte,hogy kiveszi ha éppen a barátjával szexelni fognak. De itt is megeshet az,hogy nem teszi vissza, de 3 órát kilehet venni."
én is használtam, de erről még nem hallottam. viszont az nem teljesen igaz, hogy helyileg hat: helyben szívódik fel a hormon, de folyamatosan, tehát ez se eseti fogamzásgátló, hogy csak akkor használnád, amikor kell.
szintén nem fedi a valóságot, hogy azt fogod csinálni, amit az orvos mond. csak hormonális fogamzásgátlásra van 4 vagy több módszer - ilyen még a hormonos spirál, implantátum, injekció. az orvos végez vizsgálatot (illetve a minta laborba megy), ebből kiderül, használhatsz-e hormont.
valószínűleg tényleg egy gyógyszert ajánl először, mert ez a legszokványosabb, jó drága, és vissza is kell járnod hozzá. viszont ha mondod, hogy valamiért nem jó neked, pl. lement a libidód, akkor fel fog írni egy másikat. ha az se jó, megint egy másikat, és így tovább.
volt, hogy úgy mentem dokihoz, hogy spirált szeretnék. nyilván a hormonost ajánlotta, de végül hormonmentest kértem. felhívhatják kockázatokra a figyelmet, meg hogy a saját felelősségedre megy a dolog, aztán felrakják.
ha valami alternatív módszert keresel, mondjuk hüvelykúp és méhszájsapka, abba meg egyáltalán nem kell belevonnod az orvost - illetve pesszáriumnál segíthet eldönteni, milyen méret való neked, de beszerezni nem fog segíteni.
azt viszont tényleg nem fogja jó néven venni, ha odamész, hogy neked ez meg ez a gyógyszer kell - ebben a barátnőid véleményére nemigen támaszkodhatsz.
1,5 éve használom a gyűrűt. 24 óránként 3 órát lehet kint, erre kell figyelni. Én pl nem veszem ki mert egyikünket se zavar.
Ha teherbe esnél tabi/gyűrű mellett akkor a vérzés lehet jelentkezik de megváltozik! Sokkal kevesebb, gyengébb lesz. A lecsökkenéssel nem szabad keverni, az fokozatos, az elején be is következik. A terhességnél meg hirtelen lesz pár cseppes, barnázós az egész vérzés helyett. Ha megnyugtat akkor tesztelhetsz mellette pl szünet végén.
Tablettát szedtem 5évig, 2 fajtát, de mindkettőtől pattanásos lettem, doki meg nem akarta elhinni hogy a tabi okozza.. Cseréltem gyűrűre másik dokinál és elmúlt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!