Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Ha fogamzásgátlóval elörehozta...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha fogamzásgátlóval elörehoztam a menstruációm akkor a védettség elveszett?

Figyelt kérdés
2 és hétig szedtem a fogzamzásgátlót a menzeszem 5-dik napjától. Viszont a 3-dik sorból az utolsó 4-et nem vettem be hogy hamarabb megjöjjön. Megjött rá 2 napra és a 2-dik levelet rögtön elkezdtem szedni. Akkor védett vagyok vagy nem?

2017. febr. 10. 20:51
 1/6 anonim ***** válasza:

Olvasd el a tájékoztatót. Rendszerint van egy olyan rész, hogy "Mit kell tenni, ha a 3. héten maradt ki 1 tabletta?"

Ebben az esetben szokott lenni egy olyan verzió, hogy hagyja abba az adott levelet és tartson max 7 napos szünetet".

Ha a tiédben is ez van leírva, akkor véd. Bár szerintem agyalás helyett egyszerűbb lenne kiegészítő védekezést használni, biztos, ami biztos.

2017. febr. 10. 21:03
 2/6 anonim ***** válasza:
47%

Ha most szeded először, akkor nem vennék rá mérget, mert alapból így az első hónapban kell gumi főleg hogy nem első naptól szedted.

Így a második levél első hete után lesz tutira védettséged.

2017. febr. 10. 21:05
 3/6 A kérdező kommentje:
Akkor a pontos kérdésem az lenne hogy jövőhét hétvégén védett leszek e már? Most szerdától szedem a másodikat. Azt a meszim első napjától szedem. A tájékoztatóban csak annyi van hogyha a menszim első napjától szedem akkor onnantól védett vagyok. Ha a 2-dik és 5-dik nap között kezdem el akkor 7 napig még kiegészítőt védekezés kell
2017. febr. 10. 21:10
 4/6 anonim ***** válasza:

De az is le van írva a tájékoztatóban, hogy az első levél után nem a vérzéshez van kötve a szedés. Nehogy eljátszd, hogy mindig a vérzés első napján kezded el....

21 nap tabletta, 7 nap szünet (amennyiben olyan típusú tablettád van, ami 21 szemes), függetlenül attól, hogy mikor jelentkezik a megvonásos vérzés.

És ha szerdától szeded, akkor jövő hét végére már védett leszel, de ezentúl ne kavarj ennyit.

2017. febr. 10. 21:40
 5/6 A kérdező kommentje:
Akkor 100% hogy védett leszek?
2017. febr. 11. 11:03
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem leszel még védett. Főleg, hogy bekevertél ezzel a szünettel. 2 hetet minimum várni kell. Hiába mondják, hogy ha a mensi első napján kezded, akkor azonnal véd, nem tudhatod pontosan, hogy mikor van a ciklusod első napja. Pl ha úgy kezdődik a mensid, hogy 1-2 csepp vér, az még nem számít első napnak. Ha pl este 6 után kezdődik az meg még nem számít első napnak.
2017. febr. 11. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!