Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
H merik egyesek bevállalni a megszakitásos " módszert "? egyeseknek tényleg ennyire nem gond tizenévesen 1 abortusz, vagy 1 gyerek? én még gumi mellett is félek.
18:16
kérlek, hadd írjak le neked egy tanulságos történetet, saját. mi is 20-as éveikben járó pár vagyunk a barátommal, szintén így "védekeztünk" hónapokig. ugyanígy voltam vele, ahogy te, nagy macerának tartottam a tabletta felíratását, úgy voltam vele, majd ha lesz időm, elmegyek felíratni, addig biztos nem lehet semmi baj, hiszen eddig se volt... mindig ügyeltünk rá, hogy "időben" kihúzza a barátom, soha nem volt olyan, hogy belémment volna. de aztán egyre jobban aggasztott, hogy csak nem lesz így jó és rászántam magam a tabiíratásra, mondanom se kell, hogy tényleg csak elhatározás kellett meg a félretenni a kifogásokat, 2 nap alatt elintéztem vérvétellel együtt. ezek után már csak ugye arra kellett várnom, hogy megjöjjön, de éreztem, hogy nem oké valami, furcsán viselkedett a testem. akkor elhessegettem a félelmeimet, ráfogtam arra, hogy most ilyen a ciklusom és kész, biztos nemsokára megjön, mert voltak enyhe hasi görcseim. de nem jött meg. a 2. nap késésnél pozitívat teszteltem és megfordult velem a világ. a folytatást szerintem kitalálhatod magadtól is. álmatlan éjszakák, dilemma, hogy megtartsuk-e vagy sem, aztán sok sírás, önvád után az abortusz mellett döntöttünk. én soha nem bocsátom meg magamnak a felelőtlenségünket és soha nem felejtem el, hogy lehetne a jövőben egy plusz gyerekem a többi mellett. (nincs még egyébként gyerekem) bármit megadtam volna, ha visszacsinálhatom. végül maga az abortusz, amit szintén soha nem fogok tudni elfelejteni, a lelkem egy darabja a babával halt. azért írtam le ezt, hogy legalább más okuljon az esetemből, mert ha valaki ezáltal elkerül egy nem kívánt terhességet és aztán az abortuszt, azt mondom, nem volt teljesen hiába, amin átmentem. írasd ki minél előbb a tabit és addig védekezzetek óvszerrel, nagyon kérlek. remélem elolvasod.
Szia!
Elolvastam, és tervben van a tabi, de most tényleg nem aktuális. Vidéki vagyok, nem nagyon ismerem még a pesti dokikat, nem tudom azt se, hová érdemes menni, ahol nem kell egy hónapot várni. (Mert ahová először jártam, ott kb ennyit kellett, ahová utána jártam, az megszűnt és hozzácsatolták egy másik rendelőhöz)
Most pedig vizsgák vannak a nyakamon, még a vizsgaidőpontjaimat sem tudom, és így nem tudok hetekkel későbbre időpontot beszervezni, mert ha vizsga miatt le kell mondanom, akkor megint buktam pár hetet.
Az óvszert a barátom nem akarja és részben megértem, mert nyilván neki az nem olyan jó.
A babán nem is parázok, mert egyik barátnőm szerint, ha a idegeskedek emiatt, akkor bevonzom és tényleg teherbe esek. Ha mégis úgy adódna...én lelkileg fel vagyok készülve már az anyaságra, ha még korai is lenne, és tudatosan nem tervezem. El biztos nem tudnám vetetni. Nem ítélem el azt, aki megteszi, mert tudom, hogy milyen nehéz meghozni egy ilyen döntést (anyunak volt egy abortusza kb 15 éve, de a mai napig van, hogy sír miatta, ha eszébe jut) de én nem lennék rá képes. Tudom, hogy a szüleim is támogatnának, ha úgy adódna.
Ennek ellenére tényleg lesz gyógyszer, csak még kell egy dokit találnom, mert őszintén szólva a több hetes várakozás és az, hogy már a harmadik dokihoz kell mennem, kicsit elvették a kedvem.
Pedig szedtem már tabit korábban, elvileg nekem már vérvétel sem kéne, mert ugyanazt iratnám fel, amit eddig is szedtem.
Persze, én megértelek. Gondolom, hogy nem könnyű döntés ez, hiszen életreszóló traumákat is okozhat.
És nem tudom vidéken hogy van, de én a 8.kerületbe jártam, és ott bizony nem hogy a gyógyszert nem írták fel előzetes időpontkérés nélkül, de még a dokival sem találkozhattam. Mindig csak a recepcióig jutottam, ahol adtak egy időpntot, általában a 3 hét volt a legkorábbi. Amit én sem értek, mert tényleg 2 perc az egész, de sajnos ez szakrendeléseken így van. (Nem csak nőgyógyásznál) Mert van nekik valami limit, hogy egy nap mennyi beteget fogadhatnak. Akkor is csak annyit, ha idejük lenne.
Sajnos nincs fent háziorvosom, mert ahhoz be kellett volna jelentkezni ideiglenesre. Szóval a háziorvosom 160km-re van.
És anyu kórházban dolgozik, de pechemre náluk nincs nőgyógyászat :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!