Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melyik módszerre gondolok?
Ez még a tablettánál is rosszabb ugyanis nem visszafordítható, ha beadták és mellékhatás jön ki, akkor legalább 3 hónapig tart a hatása, addig végigszenvedi vele az illető a dolgot, vérezgetés gyakori mellette ami hátráltatja a szexuális életet.
Csak indokolt esetben adják a dokik főleg fiataloknak, mert nagyon hosszú idő mire kitisztul a szervezetből, legalább fél év!
A Depo-Provera hátrányai
Nem véd a szexuálisan átvihető, fertőző betegségekkel szemben.
A kezelés elején tartós pecsételő vérzés gyakori, amely 4-7 hónap után megszűnik
Hosszú távú kezelés során növeli a csontritkulás esélyét, amely diétával mozgással, kalcium és D vitaminpótlással megszüntethető
A tervezett terhesség előtt 4-6 hónappal abba kell hagyni.
A hormonális módszerek közül az injekció a legdrasztikusabb. Én a saját lányomnak nem javasolnám.
Akkor már szedjen inkább tablettát (én is szedtem évtizedekig gond nélkül, nem b...szt... szét a szervezetem, sőt, megúsztam a fájdalmas és hosszú menstruációkat, csak előnyét tapasztaltam).
Egy fokkal még békésebb hormonális megoldás a hüvelygyűrű (Nuvaring). Ez is hormont adagol, de helyileg, így kevesebb káros mellékhatással kell számolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!