Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tegnap kellett volna bevennem az első hét első bogyiját,
de elfelejtettem. Lehet baj?
ha egy hete gumi nélkül csináltátok, nemlesz semmi baj. akkor van baj, ha akkor csináljátok gumi nélkül, amikor elfelejtetted bevenni. tehát aznap és a rákövetkezendő 1 hétben
2010. máj. 1. 12:36
Tehát a 7 napos szünet után elfelejtetted az első tablettát, igaz? Mivel az van a tájékoztatóban, hogy akkor kell orvoshoz menned, ha a kihagyott szem előtti héten szexeltél (védekezés nélkül persze), nálad ez azt jelenti, hogy a gyógyszermentes 7 nap valamelyikén! Ha abban a 7 napban volt szex védekezés nélkül, akkor menj el az orvoshoz.
2010. máj. 1. 12:45
Első hülyeséget írt.
Elfelejtetted bevenni az első szemet tegnap, vagyis pénteken. Ha a hét napos szünetben éltetek nemi életet úgy, hogy nem volt gumi (a tegnapi kivételével, amikor ugye írtad, hogy használtatok gumit), akkor van esélye a terhességnek. Ezért írja a tájékoztató, hogy fordulj orvoshoz.
2010. máj. 1. 12:46
4/15 A kérdező kommentje:
De nem értem, hogy miért a tabletta kihagyása előtti hetet kell nézni?! Úgy tudom más tablettáknál nincs ilyen...
Mert az első tabletta megakadályozza a peteérést. Ha nem veszed be, akkor elindulhat a peteérésed, a még életben maradt spermiumok meg megtermékenyíthetik (azok el vannak pár napig benned).
Amúgy sztem elővigyázatosságból írják rá, eléggé kicsi lehet az esélye.
Mindenesetre menj el orvoshoz, kérdezd meg, hogy mi van.
Megkérdezhetnéd azt is, hogy miért az előző hét számít, mert nem vagyok biztos a válaszomban. És engem is érdekelne:)
2010. máj. 1. 12:51
Mondjuk ennyi idő után így is úgy is mindegy. Hiszen már az orvos sem tud vele mit csinálni. Nem teljesen értem én sem:) De ha a betegtájékoztató ezt írja...
2010. máj. 1. 12:52
Minden tabinál így van. Ezért mondják, hogy amikor abbahagyod véglegesen, akkor az utolsó szem bevétele után már máshogy is kell védekezni, ha nem akartok babát. Mert a hét napos szünetben csak akkor véd a tabletta, ha utána pontosan elkezded szedni a következő levéllel. Az előttem lévő jól írta, beindulhat a peteérés, amit a későn bevett első szem nem tud már leállítani és szépen összejöhet egy baba.
2010. máj. 1. 12:55
jó h lehülyéztek, bazeg. írta a kérdező h egyhéttel előtte élt nemi életet, mielőtt bekellett volna vennie az első gyógyszert. a belékerült spermák már rég meghaltak, nelegyünk már ostobák...:S tegnap pedig gumival védekeztek.
ti mindenkit orvoshoz küldtök? letört a körmöm. menjek orvoshoz?
2010. máj. 1. 12:55
9/15 A kérdező kommentje:
Egyszer már volt ilyenem. Az első héten felejtettem el bevenni egyet, de nem az elsőt. Akkor elmentem orvoshoz, aki annyit mondott hogy valószínű nincs semmi baj, meg kell várni a hónap végét, ha megjön, nincs baj, ha nem, teszt, és meglátjuk... Ezzel most sem érnék sokat...
Pedig most kb ugyanez a teendő. Végigvárod a hónapot és reménykedsz, hogy megjön.
2010. máj. 1. 13:03
Kapcsolódó kérdések: