Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Cypromixet szedek 2 hónapja és azóta kb 5-6 kg-ot híztam. Ez a gyógyszertől lehet? Tapasztalatokat várok.
Nekem eddig akárkivel beszéltem a gyógyszertől való meghízásról, azt a választ kaptam, hogy a gyógyszertől nem lehet hízni. Csupán:
Megnő az étvágyad, mivel (ezt egy nőgyógyász mondta) a fogamzásgátló úgy működik, hogy elhiteti az agyaddal hogy terhes vagy. Emiatt híznak meg sokan. Tehát a kajától hízol, nem a bogyótól. Én pl. a gyógyszertől egyáltalán nem híztam.
De azért menj vissza a dokihoz és mondd el neki mi a helyzet, szerintem írni fog másikat.
Nem "hiteti el" az agyaddal a tabletta, hogy terhes vagy.
A tabletták nagy része így működik:
1. Az ovuláció leállításával: Mikor petesejt érik, az agyalapi mirigy hormonokat termel, melyek a petefészkeket stimulálják a pete érlelésére és kilökésére. A kombinált tabletta általáb!n az agyalapi mirigy ezen hormonjainak kiválasztását állítja le, így nem lökődik ki petesejt a petefészekből, tehát terhesség sem jöhet létre. Ha nincs megtermékenyíthető petesejt, akkor a nő kémiailag steril. Azonban a csak progesztogén tartalmú tabletta gyengébb hatású. Általában nem akadályozza meg az ovulációt.[1]
2. A beágyazódás megakadályozásával: A termékenység másik fontos része az a folyamat, amely során a méh nyálkahártyája felépül, megvastagszik és fennmarad. Miután megtermékenyül a petesejt, általában beágyazódik ebbe a nyálkahártyába (endometrium), ahonnan táplálékot és a létfenntartásához szükséges anyagokat szerzi. A kombinált tabletta progesztogén komponense és a csak progesztogént tartalmazó minitabletta miatt a méhnyálkahártya elvékonyodik és kiszárad, így az embrió (a nemrég megtermékenyült petesejt) nem tud beágyazódni.[2]
3. A spermiumok vándorlásának gátlásával: Az ovuláció előtt a méhnyak vizes nyálkát termel, emlyben a spermiumok fölúsznak a petesejthez. Ez a nyálka egyben táplálja is a spermiumokat. A progesztogén hatására a nyálka besűrűsödik, ezáltal gátolja a hímivarsejtek vándorlását.[3]
A tabletta még két tényezőjét befolyásolhatja a női termékenységnek.
4. A petevezetékekben is változásokat okoz: A progesztogének miatt a petevezetékek kevésbé hatékonyan hajtják a petesejteket ki a petevezetékekből a méh felé. Emiatt az embrió túl későn érhet a méhbe és már nem tud sikeresen beágyazódni.[4]
5. Megszakítja a terhességet: Miután a petesejt kilökődött a petefészekből, a nő ciklusát az a mirigy irányítja, amely a már üres petesejt zsákból, a sárgatestből (corpus luteum) keletkezik; ez normélis esetben elég ideig működik ahhoz, hogy az embrió beágyazódhasson és a placenta elkezdje a táplálását.
Azonban a tabletta hormonjai hatására a sárgatest rosszul működhet, ami miatt a méhnyálkahártya lelökődik, még mielőtt sikeresen beágyazódott volna az embrió.[5]
Összegezve tehát a nő természetes termékenységének működéséhez több rendzer és szerv tökéletes koordinálására van szükség. A fogamzásgátló tabletták - melyek szintetikus vegyületeket tartalmaznak - megzavarják ezt a koordinációt, és ezzel káros hatással vannak a nő normális remékenységére és a "véletlen" fogant életekre.
tegnap 20:45
Ha te képes vagy arra, hogy kevesebb energiát viszel be a szervezetedbe a kajával mint amennyit elégetsz mozgással egy nap és úgy is hízol akkor egy orvosi csoda vagy és ajánld fel a tested baromi gyorsan a köz javára, több millió éhező afrikai gyereket menthetnél meg!
Nagyon könnyű ráfogni a gyógyszerre, hogy hízol, közbe meg zabálsz, mozogni és a testeddel törődni meg luxus, csak a fotelből megy a sírás, hogy jajj gonosz hormonok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!