Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Ennyi idő már elég a fogamzásg...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ennyi idő már elég a fogamzásgátlónak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

19 éves lány vagyok. A 3. levél yasminellel fogok most végezni. A fogamzásgátló melett vaspótló tabikat is kell szednem, aminek hányás és hasmenés lehet a mellékhatása. Nem mertünk még a barátommal óvszer nélkül együtt lenni, hátha befolyásolja a vas a tabit. Ugyhogy ha érzi hogy közel van akkor már jön is az óvszer. Szerintetek müködik már a fogamzásgátló? :S Kérdeztem nőgyógyászt is róla, ő azt mondta hogy nem tudja, de szerinte nem biztos hogy befolyásolja..... A házziorvos meg azt mondta hogy ilyenkor lehet hogy ha jelentkezik valamilyen mellékhatása a vasnak akkor nem szívódik fel rendesen a fogamzásgátló.... Akkor most ki tudja?:( Neketek mi a véleményetek? A válaszokat előre is köszönöm szépen.

2010. ápr. 20. 21:14
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem hiába lehet a mellékhatás a hányás-hasmenés, ha valójában nem jött ki, tehát nem hánytál, akkor felszívódtak a tabijaid, és 3 levél már bőven véd...
2010. ápr. 20. 21:20
 2/9 anonim ***** válasza:

Ha a fogamzásgátló bevétele után rövid időn belül nem hánytál és nem ment a hasad, akkor teljesen védett vagy.

Gratulálok mindkét orvosodnak, ha ezt nem tudták normálisan elmondani...

2010. ápr. 20. 21:27
 3/9 anonim ***** válasza:
Tényleg érdekesek a dokijaid,biztos,hogy megkérdezted őket? Egyébként,ha valaminek lehet mellékhatása,az nem azt jelenti,hogy lesz is.Ha nem tapasztaltál hányást és hasmenést,akkor a tabi felszívódott rendesen és véd is.Annyi,hogy mi megvártuk az első hónap végét vagyis a második levél első szemétől kezdve hagytuk el az óvszert.
2010. ápr. 20. 21:31
 4/9 A kérdező kommentje:
hát egyszer kétszer kijött a hasmenés, ezért nem tudom hogy most mi van:s Csak ezt elfelejtettem bele írni. Amúgy igen megkérdeztem a dokikat de egyik se tudta megmondani....
2010. ápr. 20. 21:49
 5/9 anonim ***** válasza:
Mennyivel a fogamzásgátló bevétele után volt hasmenésed?Mennyi idő telt el közte? Meddig kell szedned a vaspotló tablettát?A helyedben,amig azt szedem,addig gumiznék fogamzásgátló mellett is,mert a hasmenés hányás valóban belezavar a védettségbe.
2010. ápr. 20. 22:27
 6/9 A kérdező kommentje:
Hát a fogamzásgátlót mindig este 9-kor veszem be. A vasakat pedig reggel 9 fele és 6-7 óra fele. A fogamzásgátló után kb 10 óra telhetett el szóval addigra elvile már felszívódott nem?:S Hát most már 2 hónapja szedem a vasat még körülbelül 1,5 hónap...:( Utána majd a vérvételen kiderül hogy kell e még... Eddig is mindig használtunk gumit, maximum előváladék juthatott be. És én is úgy tervezem hogy amíg vasat szedek ragaszkodom az óvszerhez is.
2010. ápr. 20. 22:34
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha megvan a 10 óra a fogamzásgátló bevétele és a hasmenés között,akkor elvileg oké,hat a tabletta.Csak tudod,ha ez tényleg rendszeres,akkor én erre nem kötnék életbiztosítást és inkább gumiznék még 1,5 hónapig,nehogy emiatt jöjjön össze a baba.
2010. ápr. 21. 00:10
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokta:) Igen, én is úgy vagyok vele hogy biztos ami biztos. Nem kockáztatunk, még marad a gumi is.
2010. ápr. 21. 07:35
 9/9 anonim ***** válasza:
A fogamzásgátlók tájékoztatójában benne van, hogy melyek azok a hatóanyagok, amelyek csökkenthetik a hatását. Gondolom a másikhoz is van, olvasd el. Én is azt tettem, mert én meg allergiás vagyok így tavasszal és egy bizonyos allergiagyógyszer gyengíti a tabim hatását. A gyóygszergyár csak tudja mit ír rá.
2010. ápr. 21. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!