Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hormonos vagy hormonmentes spirált ajánlotok?
Főként személyes tapasztalatokra lennék kíváncsi. 21 vagyok, nem szültem.
Úgy olvastam, a nem hormonos hosszabb, erősebb és fájdalmasabb vérzést okoz, növeli a gyulladások kockázatát; viszont a hormonosnak ugyanazok a mellékhatásai, mint a gyógyszernek (hízás, pattanások, fokozott szőrnövekedés etc), és általában ódzkodom a hormonháztartás befolyásolásától.
Nektek mi vált be, illetve milyen tüneteket tapasztaltatok?
Köszönöm a válaszokat!
Nekem is ajánlották de nem vállaltam be! Egy közeli ismerősnek így lett babája. Sima mellett, utána kapott hormonost és attól rengeteg gyulladása lett... :\
Így Nuvaringes lettem, a legkevesebb hormon ebben van (a tablettáktól pattanásos lettem), be is vált (lassan 1 éve) se hízás, se pattanás és nem is kell rá nagyon figyelni.
Sima spiral mellett sokakrol hallottam, hogy teherbe estek. Hormonalis spiral mellett ez szinte lehetetlen. Nekem Mirenam van negy eve, a menzeszem fajdalommentes, eleg alatta a tisztasagi betet es soha nem kell aggodni a terherbeeses miatt. Hizast, pattanast nem okozott. Ennyi az elonye.
A hatranya - a negy ev alatt ketszer volt gyulladasom (a jelzoszal szinte felvezeti a bacikat/gombat a mehbe, ugyhogy konnyebben elkapsz barmit).
Ha letelik az ot ev, akkor sima spiralkent funkcional tovabb, nem kell egybol cserelni.
Hormonosat. Nem szült nőknek Magyarországon amúgy is csak a Jaydesst rakják fel, az pedig hormonos.
Hogy miért inkább az?
1. Ritkábban fordulnak elő mellette kismedencei gyulladások, mint a sima mellett, sőt, egyes tanulmányok szerint még kifejezetten véd is ellenük.
2. Ritkábbak mellette a vérzésproblémák, ált. inkább csökkenti a vérzés mennyiségét, esetleg meg is szűnteti a menzeszt.
3. Csak progeszteront tartalmaz, az is főként lokálisan fejti ki a hatását, a keringésbe viszonylag kis mennyiség kerül. Mivel csak progeszteront tartalmaz, így nem növeli a trombózis kockázatát pl., mint a kombinált tabletták.
4. Megbízhatóbb, ritkább mellette a terhesség. Gyakorlatilag a művi meddővé tétellel azonos hatékonyságú.
Ha csak e kettő közül kellene választani, én egyértelműen a hormonos mellett döntenék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!