Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Pesszárium és Pharmatex krém?
(Kérlek a kérdésre válaszoljatok, és ne fogamzásgátlót kezdjetek ajánlani!)
Van szilikon méhszájsapkám amit szeretnék spermicid krémmel kiegészíteni. Az a baj, hogy a szilikont tönkreteszik az olaj alapú krémek (a pharmatex sajnos az), és nálunk nem lehet víz alapú spermicidet kapni. Szerintetek kockáztassam meg azzal használni, vagy használjam a méhszájsapkát magára? Emellett régóta hőmérőzők tehát tudom mikor vagyok terméketlen. Termékeny napokon pedig megszakítással egészíthetnénk ki a méhszájsapkát.
Mit tanácsoltok?
Hogyne lehetne kapni... Hormonmentes.hu, nekem innen van pesszáriumom és hozzá spermicid.
Viszont ne csak bizonyos napkon használd, mert spontán ovuláció bármikor lehet a ciklus során (én estem már cikluskontroll mellett teherbe spontán ovuból!).
Pont ez az. Én nem Mo-n élek, és külföldre nem szállítanak. :-(
Nem mondtam, h csak alkalmanként akarom használni. Úgy értettem, h termékeny időszakban a pesszárium mellett megszakítással védekeznénk. Nem tudom hogyan tudnék olyan krémet beszerezni.
A méhszájsapka Pearl-indexe lényegesen magasabb, mint a megszakításos közösülésé, tehát sokkal biztonságosabb. Megszakítással éves szinten kb. 30-40 nő esik teherbe 100-ból, míg méhszájsapkával 5-10.
Nálunk annyit befolyásol a szexben, hogy a spermicid minimálisan síkosítóként szolgál és a párom náha érzi a peremét (de állítása szerint nem zavaró). Nem lettem tőle tágabb, világéletemben extrém szűk voltam és pesszáriummal is az vagyok.
Ja bocs, félreértettem. Én semmiképpen nem használnám olyannal, ami károsíthatja az anyagát, mert az rontja az egyébként elég megbízható hatékonyságot. A méhszájsapka (szemben a pesszáriummal) önmagában is elég hatékony, spermicid nélkül.
Ha nekem kellene választanom, akkor én nem használnám a pesszáriumot, amíg nincs hozzá való spermicidem, hanem helyett más védekezési módszert alkalmaznék (nem megszakítást, hanem valami biztonságosabbat).
Rákerestem a márkára, amit én használok, és pl. Amazonon is árulják:
Ha ez sem megoldás, megkérnék egy ismerőst, hogy rendeljen nekem a saját címére, ahova szállítanak, és tőle venném át. Számtalan megoldás létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!