Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Mennyire hihető hogy első...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire hihető hogy első naptól véd a fogamzásgátló? Mekkora az esélye annak hogy terhes leszek?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok és másfél hete elkezdtem fogamzásgátlót szedni. (Roxanelle) A menstruációm első napján, viszont este 8kor (nem tudom ez befolyásolja-e a hatékonyságát), aztán a szedés 9. napján nem bírtuk tovább és lefeküdtünk a barátommal. Egyébként aznap baráti társasággal beültünk egy helyre, ahol ittam egy kicsit kb 4-5 féle koktélból, de mindegyikből csak 1-1 kortyot, ráadásul felvizezett, rossz minőségűek voltak... ez kb a tablettabevétel után 1-2 órával történt. Úgy tudom, ha nem hányok, nem gyengíti a tabit de azért... jól jönne egy kis megnyugtatás:D tehát éjjel, mikor lefeküdtünk, egy kicsit belém élvezett de kivette, így nem az összes ment belém. Tehát szerintetek, ilyenkor lehetek terhes? (Ja és minden mindegy alapon, rá két napra, tegnap is szeretkeztünk :/ )

Köszönöm a válaszokat előre is!:)

2016. ápr. 27. 17:28
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Utolso, ebben igazad van. Viszont a Pharmatexre is azt mondjak, hogy minden korulmenyek kozott ved, ennek ellenere eleg sok baba szuletett amellett.
2016. ápr. 28. 13:02
 12/19 anonim ***** válasza:
Ezt maximum olyanok mondják, akik nem olvasnak betegtájékoztatót. Még a pharmatex cég magas sem mondja ezt. Pont azért, hogy védjék magukat olyanokat írnak bele, hogy "nem zárja ki teljesen" meg társai. Szóval, nyugodj meg, élvezd az életet.
2016. ápr. 28. 13:14
 13/19 anonim ***** válasza:

A pharmatexbe szó szerint az van beleírva, hogy csak csökkenti a teherbe esés esélyét, de nem zárja ki. Sőt, ha jól emlékszem, talán még százalékos arányban is beleírták a sok balhé miatt, de butaságot nem akarok mondani. :)

Az valójában nem fogamzásgátló, nem olyan értelemben, mint a gyógyszer vagy az óvszer. Csak ugye, a legtöbben odáig jutnak el, hogy fúú nincs hormon, fúú nem kell vele vacakolni, a többit meg csak utólag nézik meg, ha beüt a baj (vagy akkor se).

Nem rossz cucc egyébként, de mindenképpen csak kiegészítésnek, hogyha kell valami plusz valamiért a megszokott módszerek mellé, vagy nagyon biztosra akarsz menni.

2016. ápr. 28. 17:26
 14/19 anonim ***** válasza:

Pasi vagyok és nem tablettaszakértő, de úgy tudom, hogy három hét kell ahhoz, míg a szervezeted védetté válik.

Ha kimarad egy nap a fogamzásgátlóból, akkor is baj lehet.

Az, hogy kicsit belédélvezett akkor, attól még nem lélegezhetsz fel Egy aktuskor közel 10 millió hímivarsejt keletkezik (függvénye a zsíros ételek, alkohol és cigaretta "fogyasztása", ami csökkenti ezek számát) de ezekből egy is elég egy baba fogantatásához.

Csak szólok, az előváladék is tartalmaz hímivarsejtet.

2016. máj. 2. 15:25
 15/19 A kérdező kommentje:

Persze, azt tudom hogy az előváladéktól is lehet terhes az ember, csak annak érzékeltetésére írtam hogy éppen csak belém ment, hogy elvégre tabit szedtem már akkor 9 napja és hátha így nem akkora gáz...

Egyébként azóta megjött, de ugyebár ez a megvonásos vérzés ami nem is olyan igazi menstruáció... szóval fogalmam sincs hogy terhes vagyok-e, de már eltelt két hét úgyhogy fogok tesztelni. :)

2016. máj. 10. 23:46
 16/19 anonim ***** válasza:
Ha terhes lennél, akkor a megvonásos vérzés is elmaradna. :) Nem véletlenül írja a tájékoztató sem, hogyha kétszer egymás után nem vérzel, akkor irány az orvos. :)
2016. máj. 13. 10:54
 17/19 anonim ***** válasza:
A megvonasos verzes az uj menzeszed. Az alapjan latod hogy terhes vagy-e vagy sem (de tudom vannak akiknek az is negvolt es megis terhesek, azonban ez nem jellemzo).
2016. máj. 13. 11:09
 18/19 anonim ***** válasza:

Pasi vagyok, de úgy tudom ez gyógyszer és egyén függő is

Vannak márkák, amik állítólag első naptó véd, ha a menzesz első napján beveszed

másik egy teljes levél elfogyasztása után hat

harmadiknál egy teljes ciklust szedni kell - mert a hormonkészítményt meg kell szoknia a befogadó szervezetnek.

és jó mindíg ugyanazt a készítményt szedni. Egy másik szer másképp hat. nehogy baj legyen

Ha így élsz nem életet, akkor ne sajnáld a biztonságot s pénztárcádtól.

2016. máj. 13. 13:51
 19/19 anonim ***** válasza:
Olvassatok el a tajekoztatot, az a legbiztosabb! Ha menstruacio eso napjan kezded szedni, azonnal vedett vagy. En sem vartam egy egesz ciklust, megsem estem teherbe. :) Nyugi, nem lesz gond!
2017. márc. 22. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!