Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Fogamzásgátló tabletta és...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fogamzásgátló tabletta és pajzsmirigy hormontabletta egyszerre?

Figyelt kérdés

A női dokim azt mondta, hogy szedhetem a kettőt egyszerre, az endokrinológus is azt mondta, hogy nem befolyásolja az egyik a másikat. Meg is nyugodtam, hogy mindkettő ezt mondta. Aztán most véletlenül ráakadtam egy olyan cikkre, amiben elvileg egy orvos ír és azt mondja, hogy akinek pajzsmirigy túlműködése van az nem szedhet fogamzásgátlót, mert nem lenne ideje a szervezetben kellőképpen felszívódni, így nagyban veszít a hatásából.

Egy kicsit most már parázok, az orvosaim ilyet miért nem említettek, vagy hülyeség ez az egész? Inkább, hogy biztosra menjek, nem szeretném ha a párom bennem menne majd el, szerintetek ez így megfelelő védelmet nyújt majd?

2016. ápr. 11. 18:49
 1/7 anonim ***** válasza:
Te az orvosoknak hiszel, akik megvizsgáltak, vagy egy cikknek a neten, amit olyasvalaki írt, akinek dr. van a neve előtt?!
2016. ápr. 11. 19:25
 2/7 anonim ***** válasza:
Inkább endokrinológust kérdezz, nőgyógyászok sokszor nincsenek ezzel képbe! Nekem alulműködésem van és a dokimon láttam, hogy bizonytalanabb ebben, nem hibáztatom, nem a szakterülete, az endokrinológus a tuti. Valóban hamarabb bomlik le, így a hatása nem biztos, hogy 100%. Tárgyaljatok a Nuvaringről, annak nincs köze a bélrendszerhez, a hatásfoka mégis a tablettáé. Én is azt kaptam.
2016. ápr. 11. 19:56
 3/7 A kérdező kommentje:
És éppen ezért írtam, hogy az endokrinológust kérdeztem meg...
2016. ápr. 12. 17:15
 4/7 anonim ***** válasza:
Mármint egy másikat, másodvélemény szempontból.
2016. ápr. 12. 17:27
 5/7 A kérdező kommentje:
Kérdeztem, 2 endokrinológust, 2 nőit, mindegyik azt mondta, hogy a kettőnek egymáshoz semmi köze sincs. Ha az orvosok mind azt mondják, hogy szedhetőek egyszerre, akkor miért állítja mindenki más azt, hogy ez nem igaz? Én vagyok az egyedüli, aki hisz az orvosának és mindenki más azt hiszi, hogy hazudnak? Én ezt nem értem... Már magam sem tudom mit higgyek... Vagy csak én fogtam volna ki az összes rossz orvost?
2016. ápr. 12. 18:46
 6/7 anonim ***** válasza:

Hasonló problémával küszködöm, nekem pl. a nődoki kifejezetten meg is mondta, hogy nem ír fel bogyót addig, amíg nem érünk a kivizsgálások végére a pajzsmirigy kapcsán, mert nem biztos, hogy szedhetem-e egyáltalán.

Az endokrinológus megnyugtatott, hogy ilyen téren semmi köze nincs egymáshoz, más jellegű dolgokra hatnak. A pajzsmirigynek van hatása a női hormonokra, de nem közvetlenül.

Ha biztosra akarsz menni, akkor ne egyszerre szedd a kettőt, és nem lesz gond. Én pl. reggel szedem a hormontabit, este a fogamzásgátlót. :) Jó megoldás lehet a megszakításos védekezés is mellé, ha aggódsz, de tényleg csak a magad megnyugtatása végett.

2016. ápr. 15. 15:49
 7/7 A kérdező kommentje:

Beszéltem egy másik endokrinológussal is, ő azt mondta, hogy inkább fordítva van ez. A fogamzásgátló gyengítheti a pajzsmirigy tablettát, ezért gyakran írnak fel erősebb pajzsmirigy tablettát.

Köszönöm a válaszodat. Valahogy azért már ennyi ember megnyugtatott. Semmiképp sem szedtem volna egyszerre a kettőt, a pajzsmirigyeset ugye reggel kell bevenni és reggel amúgy sem ébredek fel minden nap egy időben szóval a fogamzásgátlót legjobb este szedni :)

2016. ápr. 15. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!