Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
3. napja szedem a Mistral fogamzásgátlót (ezelőtt nem szedtem) és kijött rajtam ezidő alatt 4-5 pattanás, pedig sosem voltak pattanasam. Lehetséges hogy a gyógyszertől van?
Bocsánat, javítom: van->lehet, a 6*10^24-en az nem pontos szám, csak egy célzás a nagyon sokra.
"A nők pattanásos (aknés) tünetei, melyek egyébként a minden nőben is jelenlévő férfi nemi hormonok (az úgynevezett "androgének") túlzott mennyiségével függenek össze, a Mistral tabletta alkalmazásának hatására javulnak."
De szerintem simán lehet tőle.
Az első válaszomban szereplő infók kizárólag a magánvéleményemet tükrözik a fogamzásgátlók általános hatásaival kapcsolatban és nem feltétlen igazak, sőt, lehet hogy pont az ellenkezője igaz a Mistral márkájú készítményre.
Ezt fontos hozzátennem! :D
Nem tudom, hogyan lehetne kiküszöbölni, de én tutira próbálnám elkerülni a hormonok alkalmazását. Lehet ebben az esetben jobb, ha te hallgatsz az orvosra. Nekem nem szokásom :D.
A pattanás a kisebb gond amúgy, az csak egy tünete lehet a hormonális változásoknak a testedben. Könnyen megoldhatod, ha odafigyelsz a táplálkozásodra. Fogyassz jó minőségű táplálékforrásokat, amik nincsenek feldolgozva, vedd le minimumra a telített zsír bevitelt. Mondok rossz példát: kolbászos kifli, mert a kifli fehérbúza, ezért feldolgozott. A kolbász is feldolgozott, mert ledarált, szétpételt, tartósított húskészítmény és még totál telített zsíros is. Jó példa: barnarizs, csirkemell, brokkoli, olíva olaj. Ha jól táplálkozol a problémás mellékhatások nagy részét is kiküszöbölheted.Pl.: a trombózis veszélye egyértelműen megnövekszik a magas rosszzsír beviteltől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!