Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátlót szedek 1. Hét alatt belémélvezett a párom 2-3x, lehet baj?
Persze, hogy lehet!
Gyógyszerfajtától, illetve a szedés kezdésétől függ, hogy mikor alakul ki a védelem.
Vannak fog. gátlók, amik ha a vérzés első napján kezdi el szedni az illető, akkor egyből véd, de nem mindegyik fog. gátló ilyen, illetve amelyik ilyen is, de nem a legelső vérzéses napon kezdi el szedni az illető, akkor az 1. héten még biztos nem alakul ki védelem, tehát fennáll a terhesség lehetősége.
De egyszerűbb lett volna ám elolvasni a betegtájékoztatót!
És amúgy esemény utáni tablettát nem nagyon írnak fel fog. gátlót szedő személyek számára, szóval ha még nem fejtett ki hatást a fog. gátló és netán terhes lennél, akkor nem kell meglepődni!
Akkor elviekben védve vagy, de hogy a gyakorlatban is így van-e, az meg majd kiderül.:)
Mindenesetre én is védekeztem annak idején fog. gátlóval (két időszakban is), jelenleg már hormonális okok miatt nem, de az 1. hónapot mindig kivártam, függetlenül attól, hogy a betegtájékoztató szerint már előbb is lehetett volna.
Fő a biztonság és az óvatosság alapon!:)
Most már nem mindegy?
Akkor minek kellett rögtön kiegészítő védekezés nélkül csak a fog. gátlóra hagyatkozni?
Amúgy meg ha valaki rendszeresen szedi, bár nagyon csekély a valószínűsége, de akkor sem feltétlen száz százalékos a fog. gátló hatása, tehát az esély mindig megvan.
gyakorlatban nem így működik, hogy azonnal véd
ajánlatos csak a 2. hónaptól csinálni kiegészítő védekezés nélkül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!