Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Antibiotikum ugyebár gyengíti a fogamzásgátlók hatását, mennyivel?
A betegtájekoztató mit ír? Egyébként csak két napig kellett szedd az antibiotikumot?
Sztem biztos ami piztos par napig használjatok kiegeszítő fogamzásgátlást
Persze, hogy gumi, ha ovulálsz, végképp!
25N
Ha fogamzásgátlót szedsz, akkor mégis hogy a fészkes fenébe ovulálnál már??? A fog. gátlónak pont az a lényege, hogy egyrészt meggátolja mindezt. De ha arra gondoltál, hogy gyengíti a hatást, vagyis beindulnak ezek a folyamatok, akkor sem tudod kiszámolni, hogy éppen mikor ovulálnál.
Egyébként pedig az általános az, ha neked olyan antibiotikumot kell szedned, aminek az ideje 2 nap, szerintem az pont olyan, ami nagyon erős antibiotikum, azért elég belőle egy 2 napos kúra, mert erős.
A gyengébb antibiotikumokat kell általában 5-7 napig szedni.
De legyen neked igazad. Akkor is, ha fog. gátlót szedsz, akkor ha kell antibiotikumot szedned, akkor a teljes antibiotikum kúra alatt, illetve utána még 1 hétig ajánlott kiegészítő védekezést alkalmazni.
Ad egy: az antibiotikumot végig kell szedni, hogy ne maradjon egy baci sem a szervezetben. Ha mégis marad, akkor következő alkalommal már rezisztens lesz a gyógyszerre, és a doki kénytelen lesz valami erősebbet felírni, aminek a mellékhatásai is erősebbek lesznek.
Ad kettő: ha nem vagy benne biztos, kérdezd meg a nőgyógyászodat. Vagy ha őt nem, egy másik orvost. Kicsi az esély rá, hogy erről az oldalról fogsz szakmailag hibátlan választ kapni orvosi kérdésben.
Ad három: az az aranyszabály, hogy antibiotikum alatt és után (a fogamzásgátlótól függően) egy hétig/hónapig kiegészítő védekezés is kell.
az előttem szólónak igaza van, ha valaki nem akar antibiotikumot szedni ne kezdje el, mert azzal nagyon nem tesz jót
főleg nem 2 szem után abba hagyni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!