Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a barátommal mindennap lefekszek és mindennap belém engedi de szedek fogamzásgátlót akkor mennyi az esélye hogy teherbe esek?
Kedves #3-as, butaságot ne terjessz!
Lehetséges tabletta mellett is terhesség.
De nagyon kevés az esély rá!
4-es.
nem mondott butaságot. lehet terhes, max 2%, de ahogy azt a 4.es is írta, itt nincs mennyiségi korlát.
Védekezés nélkül, minden szempontot figyelembe véve a terhesség esélye, 70%.
Tablettával, ez 5-15%-ra tehető. Függ mit szedsz, a korodtól, a szervezetedtől.
Így a válasz igen, így van esélye a terhességnek.
De sok okos ember van itt... pearl indexről hallott már bármelyikőtök is?
A tablettának 0,9. Ez azt jelenti, hogy ha 100 nő 12 hónapon keresztül tablettával védekezik, akkor 1 terhes lesz. Viszont itt azt is beleszámolja ha szarul szedik. Ha jól szeded 1 % alatti az esélyed, hogy terhes leszel. A jól szeded azt jelenti, hogy minden nap ugyanakkor veszed be, ha csökken a hatása (antibiotikum-kúra, hasmenés, hányás, orbáncfű szedés) kiegészítő védekezést használsz mellé az előírtaknak megfelelően. Illetve nincs semmilyen olyan hormonális problémád, ami miatt nem hat rendesen nálad.
Ha nem szednéd és még megszakítást se használnátok 85 % esélyed van teherbeesni. Megszakítással 35 %-t mondanak. Ez nem azt jelenti, hogy valószínűleg nem esel teherbe ha csak megszakítást használtok, hanem 100 nőből 35 teherbeesik így. Te meg lehet pont abba a 35-be tartozol.
Nos a tablettára visszatérve ha nincs hatáscsökkentés, akkor nem te leszel az az 1 nő.
Egyébként én jobban aggódnék amiatt, hogy felborul a hüvelyflórád a mindennap beléd élvezéstől. Ez pedig egyszerű kémia. A női hüvely savas kémhatású, a férfi ondó lúgos, egymást semlegesítik. A bacik, gombák pedig azért nem szaporodnak el a hüvelyedbe kórosan, mert nem bírják a savas kémhatást, így amint semlegesbe csap át megfelelő táptalaj a számukra. Szóval vagy használj rendszeresen hüvelyflóra visszaállítót vagy néha ne beléd élvezzen hanem rád.
7: Ha teherbe ejtenél valakit/teherbe esnél úgy, hogy épp nem akarsz gyereket, kíváncsi lennék te hogy állnál a kérdéshez.
9: Köszönjük a tudományos megközelítést, de azért a legtöbben a saját tapasztalataikból is kiindulva adnak válaszokat. Én 2 éve szedek tablettát pontosan és rendszeresen, ahogy kell. A barátom szerintem már több mint kétszázszor élvezett el a puncimban ez idő alatt. Teherbe még nem estem. Úgyhogy nekem ez a módszer bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!