Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátló téma, lehetek terhes? Rettegek
Tán nem Symiciát szedsz?
Na úgy látom, van egy kis fogalomzavar!
A menstruációd 5. napja nem azonos a mentstruációs ciklus 5. napjával!
A mentstruációs ciklus első napja a vérzés, azaz a menzesz elmúlásával kezdődik és a következő menzesz utolsó napjával zárul.
Tehát Te nem a menstruációs ciklusod 5. napján vetted be az első szemet, hanem az utolsó napján, ha a menzeszed 5 napig tartott.
A gyógyszer akkor nyújt azonnal védettséget, ha az első bevétel időpontja a ciklus első napjára esik. Minden más esetben, vagy ha kimard egy szem, más védekezést kell alkalmazni legalább egy hétig.
Tiszta?
Folytatva a sort, mert a kérdésedre nem is válaszoltam. Ha minden a leírásod szerint történt akkor a terhességre szinte semmi esélyed sincs, mert egyrészt a megszakításos közösülés már önmagában is jelentősen csökkenti a teherbeesés kockázatát (persze ez nem egyelő a nullával), másrészt 11. bogyi beszedése után, már kialakult a védettség.
Gondolom a megszakításos módszert csak jelen esetben "biztos ami biztos" alapon kiegészítő védekezés gyanánt alkalmaztátok és nem így tervezitek folyamatosan a szexuális aktust lefolytatni, mert ez esetben a tabletta szedésének nem sok értelme lenne!
Hát nem jól tudod, mert a vérzés (azaz a menstruáció, vagy a menzesz) ötödik napja nem azonos a menstruációs ciklusod ötödik napjával!
Maga a ciklus (ami általában 28 nap) a vérzés elmúlását követő nappal kezdődik és a következő vérzés utolsó napjáig tart.
Tehát a menstruáció 5. napja azaz a vérzés 5. napja általában egyenlő az egész menstruációs ciklus utolsó napjával, amennyiben maga a vérzés 5 napig tart.
Így mér értető?
Elnézést kérek tévedtem! Utánanéztem és tényleg úgy van, hogy a ciklus első napja, egyben a vérzés első napja! Bocsánat még egyszer!
Nekem nem tűnt ebben a formában logikusnak, mert úgy gondoltam a ciklus - amennyiben nem termékenyül meg a petesejt - a vérzéssel zárul le és nem azzal kezdődik.
Sajnálom, hogy előbb írtam, de tényleg biztos voltam benne! :) Tévedtem... :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!