Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Folytassam a gyógyszer szedésé...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Folytassam a gyógyszer szedését vagy nem?

Figyelt kérdés
6. hónapja szedem a Taia fogamzásgátló gyógyszert. Eddig semmi probléma nem volt vele. Most azonban 1 héttel korábban megjött. Tehát még a tablettából van 7 db. Az lenne a kérdésem, hogy folytassam a gyógyszer szedését a szokásos módon, vagy most tartsak 1 hetes szünetet?

2015. nov. 21. 12:01
 1/9 anonim ***** válasza:
Folytasd rendesen. Előfordul az ilyesmi, teljesen normális. De ha most abba hagyod, teljesen összezavarodik a szervezeted, és a következő hónapokban össze vissza fog megjönni. Plusz a terhesség veszélye is fennállhat
2015. nov. 21. 12:48
 2/9 anonim ***** válasza:

Először is olvasd el a betegtájékoztatót, nem viccből rakják be minden egyes csomagba. És ha azzal jönnél, hogy nincs benne, akkor nem olvastad el elég alaposan.

"Vérzés a menstruációs időszakok között

A Taisa szedésének első néhány hónapja során nem várt vérzés jelentkezhet (a tablettamentes héten túlmenően). Ha ez a vérzés néhány hónapnál tovább tart, vagy néhány hónap után jelentkezik, orvosának ki kell vizsgálnia az okot."

Mivel nálad ez az első eset, szedd rendesen tovább a gyógyszert, és ha legközelebb sem a szünetben jelentkezik a vérzés, keresd fel az orvosod!

2015. nov. 21. 12:57
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. :)

Elolvastam a tájékoztatót, de arra nem kaptam választ, hogy folytassam-e a szedését vagy tartsak szünetet. Ezért is tettem fel itt a kérdést, hiszen gondoltam, hogy itt tudtok segíteni.:)

2015. nov. 21. 13:45
 4/9 anonim ***** válasza:

Szedd tovább nyugodtan!

Ha többször is tapasztalsz ilyet, akkor meg fordulj orvoshoz és ő megmondja a továbbiakat!

2015. nov. 21. 14:48
 5/9 anonim ***** válasza:
Folytasd.
2015. nov. 21. 17:05
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget.:)
2015. nov. 21. 17:14
 7/9 A kérdező kommentje:
Beszedtem rendesen a gyógyszert, úgyhogy most van az 1 hetes szünetem.. azonban ma újabb vérzést tapasztaltam. Lehetséges, hogy most megint megjött?
2015. nov. 29. 17:45
 8/9 anonim ***** válasza:
Az első válaszoló vagyok, ismét. Csak most "jött meg", a köztes vérzés nem számít menstruációnak. Ez is teljesen normális, velem is megesett már, nincs semmi baj
2015. dec. 1. 15:53
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm.:)
2015. dec. 1. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!