Késik a menstruációm egy gyógyszer miatt, ebben az esetben hogyan folytassam a fogamzásgátló szedését?
Ideiglenesen szednem kell egy gyógyszert, aminek a tájékoztatójában le van írva, hogy semlegesítheti a fogamzásgátló hatását, de arról nem szól, hogy összezavarhatja a ciklust.
4 éve napra pontosan szokott megjönni, de most késik. Terhesség ki van zárva.
Kedden kellene elkezdenem a következő levél fogamzásgátlót. De ha addig sem jön meg, mi a teendő? Ugyanúgy szedjem, ahogy eddig?
Védekeztetek mellette végig kiegészítő módszert alkalmazva? Mert ha igen, tehát végig a gyógyszer szedése alatt és még utána 1 hétig gumit is használtatok az aktus legelejétől a végéig, akkor a terhesség valóban nem valószínű. De ha nem volt megfelelő vagy megfelelő ideig tartó a kiegészítő védekezés, akkor lehet terhesség is és nem lehet kizárni.
Vagy ha egyáltalán nem éltél nemi életet már hosszú ideje, akkor persze, szintén kizárható a terhesség.
Egyébként a fogamzásgátlót ilyen esetben ugyanúgy folytasd szerintem, mintha nem szedtél volna másik gyógyszert. Tehát kedden folytasd a szedést a következő levéllel.
Amúgy szerinted, ha egy fogamzásgátlónak csökken vagy semlegesül a hatása, akkor már miért ne lenne az hatással a ciklusra? Sőt, a fogamzásgátló mivel kikapcsolja éppenséggel a rendes ciklust, így a vérzést a gyógyszer abbahagyása váltja ki és nem azok a természetes folyamatok, amik a menstruációt. És ha ennek a hatása csökken, akkor beindulhat a rendes ciklus is akár, tehát peteérés, stb. És olyankor az a vérzés éppen simán megjöhet máskor is.
Köszönöm a válaszod!
Csak mi van, ha elkezdem a gyógyszert kedden, és közben fog megjönni? Akkor is folytassam tovább? Vagy ha teljesen kimarad?
Semmi nincs akkor, ha elkezded szedni és közben megjön a vérzésed. Mint ahogyan a betegtájékoztató is írja, valakinek a gyógyszerszünet végén jön meg a megvonásos vérzése és éppen még tart, mikor a következő levéllel elkezdni szedni és erre is azt írja a tájékoztató, hogy vérzéstől függetlenül a gyógyszer szünet lejárta után a következő levéllel kell folytatni a szedést.
Ha pedig nem jön meg, akkor is szedheted, mert van ilyen. Nekem konkrétan az egyik fog. gátlóm volt ilyen, hogy egy ideig minden rendben volt, aztán 2 hónapig nem jött közben meg a vérzésem, terhes nem voltam, de a gyógyszert ugyanúgy vérzéstől függetlenül szedtem, de a 3. hónapban elmentem orvoshoz és ő mondta, hogy a gyógyszer nem volt megfelelő, írt egyet, ami meghozta a vérzésemet, illetve egy másik fogamzásgátlót az előző helyett. És utána már minden rendben volt.
Rendben, akkor szedem úgy ahogy máskor. Remélem nem lesz semmi baj, sajnos még egy ideig szednem kell azt a másik gyógyszert (Tegretol), bízok benne hogy utána minden visszaáll.
Köszönöm a segítséged!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!