Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fiúk, ti mit reagálnátok, ha a barátnőtök nem akarna fogamzásgátló tablettát szedni? Kiakadnátok?
Szóval én még szűz vagyok, de egy ideje kapcsolatban vagyok egy fiúval és egyre többet felkerül a szex téma. Neki automatikus, hogy majd biztos fogamzásgátló tablettát fogok szedni.. Mármint pl. ma mondtam neki h késett egy hetet, és erre azt válaszolta, hogy nem baj, majd tabletta szedése mellett már pontos lesz és nem kell aggódnom.
De én nem szeretnék tablettát szedni, szeretném, ha a hormonháztartásom rendesen működne úgy, ahogy kell, szerintem ez az egészséges. Félek a fog.gátló mellékhatásaitól is, meg attól, hogyha elhagyom a tabletta szedését, rendesen vissza fog-e állni a ciklusom.
Viszont mivel még nem aktuális a téma, nem beszéltünk konkretan a védekezésről, de félek, hogy ki fog akadni vagy netán kinevet, mert hát a gumival annyira nem élvezetes a fiúknak a szex.
Ti, fiúk mit szólnátok?
18l
6. válaszolo vagyok.
Na pontosan emiatt adok nagyon ritka választ...a gyakoris kretén emberek miatt :D Én tényleg csak női szemmel nézve akartam segíteni, ajánlani egy megbízható fog.gátló módszert (mert az IQ fightereknek üzenném, hogy a nuvaring nem hőmérőzés...), erre jobban le vagyok pontozva, mint az aki kidobná a barátnőjét, mert neki gumit kell húznia. Hát nagyszerű.
Nekem nem lenne olyan nagy az arcom, miután ekkora butaságot leírtam:
" az a nuvaring [...] A hormon háztartásodra nincs hatással,"
A Nuvaring UGYANÚGY hormonális fogamzásgátló, mint a tabletta, pusztán a felszívódás helye más. Nem az emésztőrendszeren keresztül, hanem a hüvely nyálkahártyáján át jut a véráramba. Egyetlen előnye hogy a hányás, hasmenés nem befolyásolja a hatását, de cserébe nagyobb a hüvelyi fertőzések kockázata, valamint igazoltan gyakrabb a használata mellett a TROMBÓZIS.
Kérdező!
Nőként tudok válaszolni: amelyik férfinak automatikus és természetes hogy te mérgezd magad, az nem tisztel és szeret eléggé.
Én mint később kiderült, nem is szedhetek (gyakoribb, mint hinnéd -> ha mégis beadnád a derekad, APC rezisztencia vizsgálat nélkül bele ne menj!), de addig se volt gondom, normális férfinak nem okoz gondot az óvszer még hosszú párkapcsolatban, sőt, házasságban sem (a legtöbb orvos házaspár barátom gumizik, nem véletlenül).
Persze X idő elteltével (ami számomra min. 1 év, mert az alatt még nem tartós a kapcsolat, s csak tartós kapcsolatban éri meg a macerát), lehet kevésbé megbízható kompromisszumos megoldást keresni.
En lányként teljesen egyetértek veled es azokkal, akik a műhornonok ellen vannak. Öt honapja friss házasként persze en is elkezdtem szedni egy alacsony hormon tartalmu bogyot. Elotte nem volt semmi baj a hormonhaztatzasommal, egészséges ciklusaim voltak, az egy-két fájdalmas menstruaciotol eltekintve. A gyógyszer szedése kb eg het alatt 0 libidot, szárazságot, valamint ami a legrosszabb, h kiszámíthatatlan érzelmű emberré "formált", sokat veszekedtem újdonsült férjemmel, minden apró dolgon kiakadtam, hisztis es nyugos voltam, holott elotte nem voltak ilyen jellegű problémáin. Október végen ugy döntöttem hosszas kutakodás es olvasgatas utan, h ez nem nekem való. Az orvos amikor meghallotta a mellekhazasaimat, azt mondta, nem szedhetek semmilyen kombinált tabit. Három hete hagytam abba es azóta a hormonjaim annyira össze vannak zavarodva, h plyan tüneteket predikalok, mint aki babát vár, pedig nem! (Emelyges, szédülés, almossag, fáradtság, fémes íz, mellbimbo bizserges, stb)
Nem akarok senkit se befolyásolni, csak mindenki gondolja meg. Ha a párod is komolyan veszi a kapcsolatotokat es teged, akkor meg tudjatok beszélni. Igaza van par előttem szolonak azzal kapcsolatban h teljesen felborítja a hormonhaztatzasodat es valóban később gondot okozhat ha gyereket szeretnél a jövőben. Valamint sajnos van ismerősöm, aki a hormonoknak köszönhetően (részben) kapott mellrákot, mivel ez az egyik (ritka) mellékhatása. Szerintem ne rontsd el azt, ami jo! En öt hónap alatt is meg szívtam :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!