Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szinte mindenki elhízik, túlsúlyos lesz a fogamzásgátló tablettától?
Az is,aki egyébként nem az a hízékony alkat. Csak azért látszódik,hogy megnő mellette az étvágya?
Minden női ismerősömnél megfigyeltem.
Anyukám mondjuk elég vékony alkat,rajta nem látom azt,hogy felszedett volna plusz kilókat.
Szóval az a ritkábbik esett,hogy valakinek nem nő meg az étvágya tőle?

Az ismerőseim körében összvissz 2-3 olyan lányról tudok magamat beleszámítva, akik híztak a tablettától. És kikérem magamnak, hízni és túlsúlyossá válni nem ugyanaz.
Ennél egyébként sokkal rosszabb mellékhatások is léteznek, én pl. örülök, hogy "csak híztam" tőle. Hüvelyszárazság, a libidó megszűnése, gyakori hányás, visszeres láb stb. Ezek szerintem sokkal rosszabbak.

Egyszer egy nőgyógyász ismerősöm mondta: nem a fogamzásgátlótól hízol, hanem az ételtől, amit megeszel. Bizonyos tabletták bizonyos nőknél fokozzák ugyan az étvágyat, de önuralom kérdése, hogy az illető megeszi-e a plusz mennyiséget, amit megkíván. Nem kötelező ugyanis megenni...
Plusz a nők ugye akkor szednek fogamzásgátlót, amikor stabil kapcsolatban vannak, ez pedig önmagában elég szokott lenni, hogy a nők elkényelmesedjenek, és könnyen ráfogják, hogy a tablettától híznak.
Summa summarum: magától a fogamzásgátlótól semmiképpen nem lehet hízni. Tehát olyan hatása nincs, hogy plusz kilókat gyárt. Esetleg növelHETi az étvágyat, de akkor is kompenzálni lehet önuralommal, mozgással, stb.
Én a magam részéről hormonális fogamzásgátlás mellett híztam is (de nem a tablettától, hanem mert abbahagytam a sportolást), és fogytam is (minden különösebb diéta és önsanyargatás nélkül). A tablettának nagyjából 1%-nyi befolyása van a súlyra.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!