Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Lehet együtt vagy mennyi...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet együtt vagy mennyi időnek kell eltelnie a kettő között?

Figyelt kérdés
Most dogom este beszedni az első fogamzásgátló tablettem de antibiotikumot is szedek még 2 napig. Tudom hogy kell kiegészítő védekezés de azt nem tudom hogy a két gyógyszert bevehetem e együtt vagy teljen e el idő.
2015. okt. 28. 18:21
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ezt a hónapot bírd ki fogamzásgátló nélkül, ha antibiotikumot kell szedned. Ebben a ciklusban úgyis kellene másképp is védekezni, akkor meg teljesen feleslegesen szeded. Kezdd a következő mensi első napján, és akkor már biztosan védeni fog.
2015. okt. 28. 18:33
 2/7 A kérdező kommentje:
orvosi utasításra kell elkezdenem szedni mert még soha nem szedtem hogy egy ciaztát megrepesszen ez az úgynevezett ideiglenes hormonzavar tehát az nem zavar hogy kell a kiegészítő védekezés mert az első honapban úgyis úgy gondoltam hogy használunk a biztonság kedvéért.csak ugye nem tudom hogy beazedhetem e együtt a két gyógyszert
2015. okt. 28. 18:37
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
beveheted de a foggátló nem fog hatni, arra figyelj
2015. okt. 28. 19:11
 4/7 A kérdező kommentje:
Igen tudom :/ de ebben a 2napban igaz? a továbbiakban is használunk kiegészítőt csak érdekel.De köszönöm a válaszokat :)
2015. okt. 28. 19:26
 5/7 anonim ***** válasza:

Kiegészítő védekezés az antibiotikumos kezelés után legalább még egy hétig javasolt. A tabletta az első szemtől csak akkor véd, ha a menstruáció első napján veszed be (ha az most van, akkor sem vagy védett teljesen az antibiotikum miatt).

Szerintem a két bogyó bevétele között hagyj 1-2 óra szünetet. Lehet nem fontos, de én sztem tartanék.

2015. okt. 28. 21:41
 6/7 anonim ***** válasza:

Az antibiotikum csökkenti a fog.gátló hatását..nem szünteti meg teljesen.

És ez függ a 2 gyógyszertől is.

Én több,mint 3 éve szedek fog.gátlót.Nem egyszer voltam már beteg és szedtem antibiotikum..még is ugyan úgy szedtem mind a kettőt,nem volt kiegészítő védekezés és nem lett belőle baj.

Mivel elsősorban ciszta miatt szeded,szerintem is szedd be,és tarts pár óra szünetet a két bevétel között.

A betegtájékoztatóban is az van,hogy CSÖKKENTHETI a fog.gátló hatását (néha),nem megszünteti.

Persze mellette gumi.

21/L

2015. okt. 28. 23:33
 7/7 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a válaszokat , a két gyógyszer között hagytam 2 óra szünetet és semmi bajom. Tényelg köszönök mindent :)
2015. okt. 29. 07:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!