Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tablettamentes hét, hogyan?
Most kezdtem el szedni életem első fogamzásgátlóját(Jangee) és nem tudom, hogyan kellene elképzelnem a tabletta mentes hetet. A nőgyógyász azt javasolta, hogy a menstruációm első napján kezdjem el szedni, hogy az utolsó nap után egyből védett legyek. Ez a nap elviekben október hetedike. A menstruálás ellenére ismét ugyanúgy vérezni fogok? Ha igen mennyi ideig? Mire kell számítsak?
A segítségeteket előre is köszönöm :)
"A menstruálás ellenére ismét ugyanúgy vérezni fogok?"
Ezen kérdés értelmezése közben kiégett az agyam.
Nagyon nem sikerült érthetően megfogalmazni ezt a kérdést, csak remélni tudom, hogy az általad igényelt információkat sikerül leírnom. A tablettamentes hetet úgy kell elképzelned, hogy 7 napig nem veszel be tablettát. Ha jól értem 7-n fogod bevenni az első levél utolsó tablettáját, ami szerdán lesz, majd 7 nap szünet jön, tehát csütörtökön, pénteken, szombaton, vasárnap, jövő hétfőn, kedden és szerdán nem lesz tablettád. Majd jövő hét csütörtökön, ami az utolsó gyógyszer utáni 8. nap, és helyes szedés esetén megegyezik az első levél első gyógyszerszedési napjával, elkezded a következő levelet.
A gyógyszermentes napokon kellene jelentkeznie a megvonásos vérzésnek, általában a szünet 3-4. napján kezdődik, és 1-2 napig tart, de ebben egyéni eltérések is lehetnek, ahogy a vérzés mennyiségében is.
De ezek az információk a betegtájékoztatóban is szerepelnek, nem csak a doboz bélelésére szolgál az a papírdarab, akár hiszed, akár nem, hasznos olvasmány is.
A szünetmentes időszakban lesz megvonásos vérzés. Mivel most szeded elsőre,és minden szervezet más, nem nagyon lehet megmondani milyen lesz.Lehet pár napig lesz pecsételő vérzésed,lehet normális lesz,mint tabletta előtt,az is lehet kevesebb vérzésed lesz.
Mindenesetre ne aggódj ilyen miatt,szépen azokon a napokon legyen tisztasági betét is a bugyidban :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!