Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátom nem szeretne gumit használni, nekem meg hormontartalmú eszközök (tabo, gyűrű) nem tetszenek. Mivel védekezzünk? Kinek kell engednie?
Egyébként úgy lehet óvszer mellett teherbe esni, hogy
1. Már a felhelyezéskor előváladék kerül az óvszer külsejére
2. Léteznek olyan mikrosérülések, amiket szemrevételezés során nem lehet érzékelni, de a sperma pont át tud rajta hatolni
3. Menet közben lecsúszik, és azt hiszik, nem lesz gond, aztán mégis...
Nagyjából ezek az okok. A megszakításra is sokan mondják, hogy "nálam évekig bevált", és nem vesznek róla tudomást, hogy vannak, akiknek meg nem...
Vagy te védekezel, vagy ő.
Ha te nyilván tabi, ha ő akkor gumival. Valamelyikőtöknek védekeznie kell, ha nem akartok gyereket.
1. Kerestek olyan megoldást, ami mindkettőtök számára elfogadható. Pl. pesszárium, spermicid+megszakítás.
2. Valamelyikőtök enged. Azért itt figyelembe kell venni azt, hogy ha anyukádnak embóliája volt, akkor bizony benned is lehet genetikai hajlam. Ilyen irányú vizsgálat nélkül (ami egyébként baromira nem olcsó), egészen biztos, hogy nem mennék bele a dologba.
3. Kerestek mind a ketten olyan partnert, akivel az ilyen irányú elképzeléseitek is passzolnak.
A saját testedről van szó. Én a helyedben tuti nem szedném, főleg így, hogy minden esély megvan rá, hogy örökölted a trombózishajlamot. Nálunk is ezen ment anno vita, fel is merült a szakítás gondolata, de én kis naiv akkor még úgy voltam vele, hogy csak emiatt felesleges lenne feladni egy kapcsolatot, úgyhogy szedni kezdtem, holott nagyon féltem a tabitól. Aztán pár hónapra rá mégiscsak szakítottunk, mert az idő elteltével mindinkább bebizonyosodott, hogy nem illettünk össze kb. semmilyen téren (és igen, ebbe beletartozik a szexualitás is, amit mi se próbáltunk ki a fogamzásgátló szedése előtt-öreg hiba volt). Azóta örülök neki, hogy így alakult, mert rájöttem ritka egy kiállhatatlan, önző alak volt, ami többek között abban is megnyilvánult, hogy konkrétan ugyebár válaszút elé állított (persze sunyi, burkol módon), hogy vagy ő vagy a tabi...
Lényeg, ami lényeg, hogy ha ő is ennyire önzően áll a dologhoz, mint anno az én exem, akkor hagyd ott, nem érdemel meg téged az, aki nem tartja tiszteletben a döntésed, véleményed, (feltehetőleg) jogos aggályaidat. Tedd fel a kérdést magadnak, vagy akár neki is, mi a fontosabb számodra/számára: az egészséged, illetve a testi épséged vagy a kényelem? Mert tény, hogy a tabi az egyik legkényelmesebb, legmegbízhatóbb védekezési eszköz, ugyanakkor számos kockázata van, amiket hajlamosak elbagatellizálni. Bárhogy is döntesz, egyet ne feledj: Egészséged/életed csak egy van, pasid meg bármennyi lehet még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!