Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a második levél fogamzásgátlónál tartok (most kezdtem el szedni 3-ik napja szedem) és véletlenül az elsőnél nem a csütörtökit hanem a hétfőit vettem be lehet belőle baj?
Tudni kéne, milyen fajtájú gyógyszer. Ha mindben ugyanannyi hormon van, és nincsenek megszámozva a lapon a bogyók, vagy mind ugyanolyan színű, akkor mindegy, milyen sorrendben szeded. Ha nem egyforma színűek, akkor nem szabad össze-vissza szedni. Olvasd el a tájékoztató elejében, hogy ugyannyi hormon van-e mindben.
És felejtsd el ezt a két "szót", hogy csinizni meg folytizni, mert gusztustalan, és nagyon bőszítő. >:-(
MI A MERCILON?
A tabletta rendeltetése és összetétele
A Mercilon kombinált orális fogamzásgátló készítmény ("kombinált tabletta"). Minden tabletta kétféle női nemi hormont desogestrelt (progeszteront) és ethinylestradiolt (ösztrogént) tartalmaz kis mennyiségben.
Hatóanyaga: 0,15 mg desogestrelum (dezogesztrol) és 0,02 mg ethinylestradiolum (etinilösztradiol) tablettánként.
Segédanyagok: a-tokoferol, sztearinsav, vízmentes kolloid szilicium-dioxid, povidon, brugonyakeményítő, laktóz-monohidrát (80 mg).
Hatóanyagainak csekély mennyisége miatt a Mercilon-t alacsony dózisú orális fogamzásgátlónak tekintik. Tekintve, hogy a csomagban található tabletták hatóanyagai, sőt azok adagja is azonos, a Mercilon monofázisos kombinált orális fogamzásgátló. A készítmény napi adagjának laktóz tartalma (<80 mg) laktóz-intoleranciás (tejcukorbontó enzim hiánya) betegek számára is biztonságosnak tekinthető.
ez van a tájékoztatóba leírva ugye jól értelmeztem hogy mindegyik adag ugyanzt tartalmazza?
Hatóanyagainak csekély mennyisége miatt a Mercilon-t alacsony dózisú orális fogamzásgátlónak tekintik.
ezt a részt hogy kell értelmezni? akkor most ez gyógyszer jó vagy nem nyujt anyira nagy védelmet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!