Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Ha a második levél fogamzásgát...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a második levél fogamzásgátlónál tartok (most kezdtem el szedni 3-ik napja szedem) és véletlenül az elsőnél nem a csütörtökit hanem a hétfőit vettem be lehet belőle baj?

Figyelt kérdés
ha a második levél fogamzásgátlónál tartok (most kezdtem el szedni 2-ik napja szedem)és véletlenül az elsőnél nem a csütörtökit hanem a hétfőit vettem be lehet belőle baj? viszont ma már a péntekit vettem be, mert észrevettem a bakit.Várjak egy hetet a védettségre ? Mit csinizzek ha ujra a hétfőhőz jutok?szedjem be akkor a csütörtökit? vagy a keddtől folytizzam és ugy szedjem?
2008. szept. 5. 22:45
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem lesz semmi bajod.A hét nap csak neked segít,hogy követni tudjad hol tartasz.
2008. szept. 5. 23:05
 2/8 anonim ***** válasza:

Tudni kéne, milyen fajtájú gyógyszer. Ha mindben ugyanannyi hormon van, és nincsenek megszámozva a lapon a bogyók, vagy mind ugyanolyan színű, akkor mindegy, milyen sorrendben szeded. Ha nem egyforma színűek, akkor nem szabad össze-vissza szedni. Olvasd el a tájékoztató elejében, hogy ugyannyi hormon van-e mindben.

És felejtsd el ezt a két "szót", hogy csinizni meg folytizni, mert gusztustalan, és nagyon bőszítő. >:-(

2008. szept. 5. 23:43
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha leírod nekünk, hogy melyik gyógyszert szeded, akkor máris könnyebben tudunk neked válaszolni, mert mint azt ahogy az előző hozzászoló írta, ez gyógyszerenként változó: némelyiknél csak azért van megszámozva, hogy tudd követni, hol jársz (mindegyik tabi egyforma hormont tartalmaz), viszont a többinél pedig úgy kell szedni, ahogy számozva van.
2008. szept. 6. 09:07
 4/8 A kérdező kommentje:
köszike mercilon 63x szedek
2008. szept. 6. 14:06
 5/8 A kérdező kommentje:

MI A MERCILON?

A tabletta rendeltetése és összetétele

A Mercilon kombinált orális fogamzásgátló készítmény ("kombinált tabletta"). Minden tabletta kétféle női nemi hormont desogestrelt (progeszteront) és ethinylestradiolt (ösztrogént) tartalmaz kis mennyiségben.

Hatóanyaga: 0,15 mg desogestrelum (dezogesztrol) és 0,02 mg ethinylestradiolum (etinilösztradiol) tablettánként.

Segédanyagok: a-tokoferol, sztearinsav, vízmentes kolloid szilicium-dioxid, povidon, brugonyakeményítő, laktóz-monohidrát (80 mg).

Hatóanyagainak csekély mennyisége miatt a Mercilon-t alacsony dózisú orális fogamzásgátlónak tekintik. Tekintve, hogy a csomagban található tabletták hatóanyagai, sőt azok adagja is azonos, a Mercilon monofázisos kombinált orális fogamzásgátló. A készítmény napi adagjának laktóz tartalma (<80 mg) laktóz-intoleranciás (tejcukorbontó enzim hiánya) betegek számára is biztonságosnak tekinthető.

ez van a tájékoztatóba leírva ugye jól értelmeztem hogy mindegyik adag ugyanzt tartalmazza?

Hatóanyagainak csekély mennyisége miatt a Mercilon-t alacsony dózisú orális fogamzásgátlónak tekintik.

ezt a részt hogy kell értelmezni? akkor most ez gyógyszer jó vagy nem nyujt anyira nagy védelmet?

2008. szept. 6. 14:13
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ha ennyi kérdésed van, akkor kérdezd meg a nődokidat. Az a legbiztosabb, majd ő mindent szakszerűen elmond. És tényleg idegesítőek az ilyen szavak (csinizzek??? BRRRRRRR). :)
2008. szept. 6. 21:07
 7/8 anonim ***** válasza:
Mindben ugyanannyi hormon van, tehát mindegy, mikor melyiket veszed be. És azért van benne kevés hormon, hogy ne terhelje meg a szervezetedet annyira, nem kell aggódni, ettől még a védelem elég jó. :)
2008. szept. 13. 23:21
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen mindenkinek
2008. szept. 15. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!