Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Hogyan kezdjem el szedni a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan kezdjem el szedni a fogamzásgátlót? (Leverette)

Figyelt kérdés
Tegnap írta fel a nőgyógyász. Magyarázta, hogy kell, de mivel magyar vagyok, Szlovákiában élek és a doktornő cseh, elég nehéz volt megérteni :-D. Nagyjából megértettem mit akart, mert a szlovák és a cseh nagyon hasonlít, de mindent nem értettem, ezért szeretnék segítséget kérni :-) . Az oké, hogy a menstruióm elso napján kell bevennem és minden nap egy idoben. Azt nem ertem, hogy ugye van a csomagban a 7 feher tabletta. Az mi lenne? Meg akkor azt is be kell szedni ? Végig mind a 28-at és utánna pihenő vagy hogy? Utánna jön meg? Valaki magyarázza már el nekem :-\ nem szedtem még soha. 17\L

2015. júl. 17. 10:14
 1/5 anonim ***** válasza:

Minden fogamzasgatlo mas. Olvasd el a tajokoztatot. Egyebkent ha nem tudsz szlovakul rendesen miert ilyen orvoshoz jarsz?!

Enis szlovakiabol vagyok de vannak magyar orvosok is.

Megjon menzeszed pl csutortokon akk beveszed a csutortok megnevezesut. Aztan beszeded az osszes tablettat! Ennyi a dolog. Piheno 7 nap. Es ujra kezded

2015. júl. 17. 10:40
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha 28 tabletta van a csomagban, akkor nincs szünet. A hét fehér valószínűleg placebo, nem ismerem ezt a fogamzásgátlót, az én régimben 21 db volt, mindennap egy, ugyanakkor, és hét nap szünet, majd ugyanazon a napon, amikor eredetileg elkezdtem szedni, jön a következő levél. De a tiéd valószínűleg, ha 28 szemes, akkor 21 tablettában van hormon, ami fogamzásgátló hatású, a maradék 7 tabletta placebo, nem tudom mit raknak az ilyenbe, a lényeg, hogy szeded azokat is, mint a többit, és nem hagysz szünetet, hanem ha elfogyott, másnap jön a következő levél.
2015. júl. 17. 10:55
 3/5 anonim ***** válasza:
Sehogy! Felesleges tönkre b.aszni a szervezeted vele!
2015. júl. 17. 11:20
 4/5 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat :-) egyebkent en is magyar orvoshoz akartam menni, de anyu ehez jar, ezert oda vitt. Meg itt nem igazan ismerek magyar nogyogyaszt. A szlovakkal nincs bajom, ertek mindent, de ez csehul beszelt, ezert volt par dolog amit nem ertettem :-)
2015. júl. 17. 11:44
 5/5 anonim ***** válasza:

Megnéznéd, hogy pontosan mi a hatóanyaga a tablettádnak? Rajta kell lennie a dobozon, ill. a betegtájékoztató legvégén. Ha megtalálnád, keresnék neked olyan Magyarországon forgalmazott tablettát, ami egyezik vele a hatóanyagok tekintetében, és belinkelném neked a magyar betegtájékoztatót.

De egyébként a kérdéshez: Ha 28 szem van, mind ugyanolyan színű, kivéve 7 darabot, akkor a tablettád egyfázisú készítmény (azaz minden tabiban ugyanolyan és ugyanannyi hatóanyag van) + van 7 placebo tablettád, amiben gyakorlatilag nincsen semmi (esetleg egy kis vas). Be kell szedni a 21 simát (menzesz 1-5. napjától kezdve), majd a 7 placebót és SZÜNET NÉLKÜL elkezdeni a következő levelet. A fehér tabletták alatt kell a vérzésnek jelentkezni.

Mivel a fehérben hatóanyag nincs, így igazából azokat ki is lehet hagyni. Azért teszik bele néhány típusú tablettába, hogy ne ess ki a ritmusból, ne felejtsd el a 8. napon az új levelet.

2015. júl. 17. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!