Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Pesszárium és óvszer együtt...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Pesszárium és óvszer együtt használva mennyire biztonságos? Jó ötlet?

Figyelt kérdés

Ha lehet, semmiképpen nem szeretnék teherbe esni. Hormonális fogamzásgátlásról hallani se akarok (tabi, gyűrű, spirál, ilyenek). Ugye akkor maradnak a hormonmentes megoldások. A pesszáriumról hallottam, hogy még spermiciddel sem valami biztonságos és az ráadásul tönkreteszi a hüvelyflórát.

A gumi és pesszárium együtt az milyen megoldás lenne? Jó ötlet szerintetek? Tudom, sokan mondják, hogy a gumi önmagában is elég, de mi van, ha kiszakad? Akkor esemény utáni kell, abba meg bele gondolni se merek, hogy az mennyire káros... a pesszárium ott lenne másodlagos védelmi vonalnak.

2015. júl. 14. 23:31
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Értem, köszi. A pesszáriumot mennyire nehéz feltenni amúgy? Mert az az igazság, hogy még szűz vagyok és egyben nagyon szűk is, de lehet ez csak a szűzhártya miatt van, tampont nem is használok, mert fáj felrakni, de lehet a kevés vérzés miatt van ez. Nyilván a pesszáriumot még nem az első pár alkalom után kezdeném el használni.
2015. júl. 15. 13:37
 12/17 anonim ***** válasza:

A pesszárium 30% körül van.

Ha spermicid zselét is használsz hozzá, 60%

Óvszerrel együtt nem megy!

Amúgy kérdezz orvost.

2015. júl. 15. 16:04
 13/17 A kérdező kommentje:
Miért ne lehetne? Mi az akadálya a gumi és pesszárium együttes használatának?
2015. júl. 15. 17:21
 14/17 A kérdező kommentje:
(Tényleg nem tudom, szóval nem kötözködésképpen!)
2015. júl. 15. 17:23
 15/17 anonim ***** válasza:
Ismerősöm, akinek pesszáriuma van, nem leája azt mondja, hogy feltenni nagyon könnyű, de levenni ugyanolyan szar, mint a leát:D
2015. júl. 15. 22:55
 16/17 anonim ***** válasza:

Összeakadnak a gumik, azért nem működik. Kilyukadhat.

Pesszáriumot akkor lehet használni, ha ritkán találkoztok, de akkor aztán mindent bele!

És a ciklus közepén így ne találkozzatok - vagyis használjátok a naptármódszert is.

2015. júl. 16. 00:11
 17/17 anonim ***** válasza:

Nem tudom, követi-e még valaki, de ajánlom a www.hormonmentes.hu weboldalt. Ott elég sok infót olvashatsz a témában. Ahogy írták már, technikailag lehet a kettőt használni, de nem ajánlott, mert a dörzsölődés miatt kilyukadhat vagy lecsúszhat a gumi, megsérülhet a pesszárium, amik csökkentik a biztonságot és komfortot.

Amúgy megkérdezhetem kíváncsiságból, hogy mi mellett döntöttél?

2018. dec. 23. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!