Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mekkora az esélye a trombozisnak ha fogamzásgátlót szedek?
Trombózis: vérrög alakul ki az érben, amely elzárja a véráramot.
Tünetek:
* A trombus kialakulási helye előtti (amerről a véna vére jön) testrész megduzzad. Ez jelentheti a bokák, a lábfej, illetve egy egész alsó végtag megdagadását.
* Fájdalom. Az alsó végtag érintettsége esetén leggyakrabban a vádliban jelentkezik, úgy tűnhet, mintha izomláz lenne.
* Pirosság, illetve melegség a bedagadt terület felett.
A fogamzásgátló szedése kismértékben növeli a trombózis kialakulását, de dohányosok esetében a kocázat már jóval magasabb.
én pasi vagyok, és ilyen nekem is szokott lenni, izomgörcsnek hívják, úgyhogy nem látom alátámasztottnak a kapcsolatot a fogamzásgátlóval.
egyébbiránt meg gyalogosnak szóló zöldnél kicsit veszélyesebb átmenni a zebrán, ha a valószínűségeket nézzük.
Allitolag szules utan 50%al no a trombozis eselye azoknal a noknel, akik fogamzasgatlot szedtek.
olyanrol meg nem hallottam, hogy szules elott.
szerintem csak hajlamossa tesz ra, nem alakitja ki.
de eleg szomoru, ha tudom ezt, sose szedek antibébit :((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!