Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Vélemények a spirálról?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vélemények a spirálról?

Figyelt kérdés
Ma voltam nőgyógyásznál, érdeklődtem a fogamzásgátlási módszerekről, mert az óvszer irritálja a bőrömet, gyógyszert meg nem szedhetek, de azt mondta, hogy 1-2 éve felraknak spirált olyan néznek is, akik nem születek, és abortuszuk se volt. A kérdésem az lenne, hogy nektek mi a tapasztalatok róla? Fájdalmas mikor felrakják, itt elsősorban olyanokra gondolok, akik nem szültek/abortuszosak. Fiatal vagyok egyébként, 19 éves. Köszi a válaszokat előre is! =)
2015. jún. 23. 12:23
 1/8 anonim ***** válasza:

Csodálkozom rajta, hogy ilyen fiatal lányxnak spirált javasolt a doki, mert azt tudtommal csak olyan nőknek szoktak felraki, akik már nem akarnak gyereket!

Na mindegy ő a doki ő tudja!

Viszont a nejem spirál mellett let terhes, így született meg a harmadik gyerekünk! Az orvos azt mondta, hogy 1000-ből egy az esély rá. Na most mi voltunk az az egy.

Azóta méhen belüli hormonális eszköz van behelyezve neki, immár 10 éve (persze idönként cserélve van) az jó, soha semmi gond nem volt vele.

Egyébként elmondása szerint nem jár komolyabb kellemetlenséggel az ilyen eszköz felhelyezése.

2015. jún. 23. 12:42
 2/8 A kérdező kommentje:
Szerintem azért javasolta ezt, mert nálam más nagyon nem jöhet szóba =) Köszönöm a válaszod!
2015. jún. 23. 12:51
 3/8 anonim ***** válasza:

Hormonális v hormon nélküli spirálod lesz?Mert ha hormonos, akkor mi az oka annak, hogy fog.gátlót nem szedhetsz?

Egyébként van fog.gátló injekció,hüvelgyűrű is :)

Amúgy a spirál felhelyezése kicsit kellemetlen érzés,de kibírható,nem mondanám fájdalmasnak. És biztonságos.

2015. jún. 23. 13:01
 4/8 A kérdező kommentje:
Még nem biztos, hogy lesz, de ha igen akkor gondolom hormonmentes. =) Köszi neked is
2015. jún. 23. 13:17
 5/8 anonim ***** válasza:
egyébként a méhen belüli hormonális eszköz az pontosan a spirál, szóval az első válaszoló nem tudom mit akart mondani :D
2015. jún. 23. 13:18
 6/8 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

A spirál az spirál és mechanikai úton akadályozza meg a méhnyálkahártya megvastagodását, ezáltal lehetetlenné téve az amúgy megtermékenyült petesejt beágyazódását!

A méhen belüli hormonális eszköz nem spirál, bár hasonló alakja van és a felhelyezése és hasonló módon történik, de lokális hormon kibocsátásával véd a terhesség ellen! Rendben? :)

2015. jún. 23. 13:31
 7/8 anonim ***** válasza:
Köszi a felvilágosítást, már értem. Azt hittem csak annyi a különbség, hogy az egyik hormonális spirál és nem hormonális spirál.
2015. jún. 23. 13:47
 8/8 anonim válasza:
Simán felrakják nem szült nőknak is a spirált, csak azért nem szeretik, mert tágítani kell a méhszájat hozzá. Nekem is volt mini spirálom 24-29 éves koromig. Semmi panaszt nem okozott, csak az 5 év letelte miatt kellett levenni. Azóta már a második gyerekemet várom probléma mentesen, és nem voltak meddőségi problémáim soha.
2015. jún. 26. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!