Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Escapelle tabletta. Most akkor mi a helyzet?
Kedves Hölgyek és Úrak!
Az esemény utáni tabletta azért van h vészhelyzetben még 72 órán belül tudjon "védekezni" az ember. Én mint nőgyógyász senkinek sem ajánlom ezt. Egy ilyen tabletta 5-6 ezer forint körül mozog, míg van olyan fogamzásgátló gyógyszer ami 3 hónapra! 2500 forintba kerül. Na most akkor melyiket is éri meg választani? Na igen ami fontos az a hormonok. Én mindenkinek sokkal inkább a fogamzásgátlót ajánlom mivel, olcsóbb, kevésbé borítja fel a hormonháztartást, biztonságosabb (ugyanis nem csak 1 alkalomra véd), de mégsem nyújt 100%os védelmet mint ahogy egyik fajta védekezés sem. Azoknak akik nagyon biztosra akarnak menni a kettős holland védekezést ajánlom (óvszer + fogamzásgátló). Remélem kellő segítséget tudtam adni.
A menstruáció sok mindentől tud késni. Nagyon sok esetben a stressz miatt késik a nőknél a menstruáció. Vegyél egy tesztet (patikában drogériában, talán még a hipermarketek is árulnak). Remélhetőleg negatív lesz, és ha ezek után (hiszen meg fogsz nyugodni) 1 hétre sem jön meg a menstruáció érdemes felkeresni 1 orvost. 16 éves kor fölött az orvosnak kötelessége hallgatni a szülők előtt ha a páciens azt kéri! ezt ne felejtsed el.
Bár egyik hülyéző sem én voltam, nekem nem szokásom, de ott kezdődött, hogy leszidták a kérdezőt, hogy miért nem szed fogamzásgátlót, és erre jött a hülyézés.
Ferdítés pedig írtam, hogy nem történt, ezt kísérletek is alátámasztják, innentől mindenkinek a saját dolga, hogy mit használ védekezésre és mit nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!