Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire kockázatos a fogamzásgátló szedése?
Félreértés ne essék fiú vagyok, csak valahogy jobban parázok mint a barátnőm, aki most kezdett el fogamzásgátlót szedni de megnéztem én is betegtájékoztatóba elég durva betegségek vannak írva, mint lehetséges mellékhatás, ennek mennyi az esélye van hogy kialakul?
Meg több helyen láttam hogy elhízáshoz vezet, meg csökkenti a vágyat, mert ha ez után nem is akar majd szexelni meg minden baja lesz tőle akkor inkább ne is szedje majd kitalálunk mást.
Ha valóban elolvastad a betegtájékoztatót, akkor látnod kellett azt a részt is, ahol le van írva, melyik mellékhatás milyen gyakori. Abból kiderül, mennyi esélye van. De ha probléma van, akkor konzultálni kell a nőgyógyásszal, abbahagyni, esetleg kipróbálni másikat. A mai készítményekben azért már nincsenek akkora hormonadagok, hogy egy életre tönkretegyék a szervezetét néhány hónapnyi szedés után.
Az pedig nem igaz, hogy elhízáshoz és libidócsökkenéshez vezet. A helyes megfogalmazás az, hogy VEZETHET, azaz egyáltalán nem törvényszerű. Nekem van ismerősöm, aki jól járt vele, van, aki rosszul. Én két éve szedek fogamzásgátlót, semmi bajom nincs tőle. És ha lett volna, akkor abbahagyom.
egy kicsit szerintem túlaggódod.
korábban is szedtem gyógyszert, de nem egészségügyi okokból abbahagytam, most 3 hónapja szedek megint. sem akkor, sem most nem tapasztaltam semmilyen mellékhatását. ha tapasztaltam volna, akkor mentem is volna a nődokihoz konzultálni :) ja igen, csak annyi volt, hogy elmúltak a pattanásaim, mikor először elkezdtem szedni.
20L
Elég durva dolgokat okozhat, trombózis, embólia, meddőség, májkárosodás.
Viszont mindegyiknek elég kicsi az esélye, és jó orvos mindegyikre megnézi az adott paciens kockázati tényezőit. Ettől még persze meg lehet járni.
Én pont azért hagytam abba, mert inkább csússzon be a baba, minthogy meghaljak embóliában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!