Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Az, hogy a fogamzásgátló...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az, hogy a fogamzásgátló milyen hatással van rám, öröklődő?

Figyelt kérdés
Édesanyám hízott tőle (bár nem súlyosan), de ami aggaszt, hogy apró kis májfoltok lettek a kezén. Abba is hagyta. Engem az aggaszt, hogy ez öröklődő dolog? Mert ismerek olyat, akinek az arcán lettek, és lehet én is iylen peches lennék, ha anyukámnak kijöttek? Mennyire genetikai dolog ez?
2010. febr. 15. 20:14
 1/7 anonim ***** válasza:
fogalmam sincs az öröklésről, de amit anyád szedett, az rég más, mint amit ma adnak apatikákban
2010. febr. 15. 22:50
 2/7 anonim ***** válasza:

meg akartam kérdezni hogy is érted pontosan a kérdést de ez akkora hülyeség hogy megfogalmazni sem tudom szóval a lehetőségek:

anya fogamzásgátlója nem változtatta meg majdani gyermekének génszerkezetét, hogy májfoltok nőjenek az arcára

a fogamzásgátlónak nem mellékhatása a májfolt

májfolt kialakulhat pl. napfény hatására, hormonzavar miatt

viszont magára a májfoltra való hajlam: Néhány pigmentzavar recesszíven öröklődik.

2010. febr. 15. 23:44
 3/7 anonim ***** válasza:

nekem anyám borzalmasan volt a foggátlótól, nemis tudta szedni. namármost nekem meg rögtön az első bevált, és semmi mellékhatása nemvolt.

ígyhát nemhinném h öröklödő, nemmellesleg anyukád korában volt 2-3 fajta nagyonerős foggátló, mostmegmár van vagy 20, alighormontartalmú.

amúgy anyukádnak ha májfoltja jött ki, akkor neki valszeg a mája nemvolt túl erős, vagy a foggátló károsította. te mindenképpen csináltass vérvizsgálatotz foggátló szedése előtt, h megnézzék a májfuncióidat. és a szedése után 2-3 hónappal is.

az orvosok is a máj miatt szoktak vérvételre küldeni h megnézzék bírná- a májad.

2010. febr. 16. 00:24
 4/7 A kérdező kommentje:
Ugy értem: ahogyan reagál anyum szervezete a fogamzásgátlókra, ahhoz hasonlóan reagálhat az enyém? ugy öröklődhet ez mint pl a mellek nagysága?
2010. febr. 17. 17:25
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mert nem ismerem anyámat :(

De azt gondolom, hogy nem öröklődik, sőt a májfolt anyukádnak nem biztos hogy a fogamzásgátló tablettáktól jött ki a bőrén.

2010. febr. 17. 18:05
 6/7 anonim válasza:
55%
Igen öröklődik, még az ükanyádnak is májfoltos lett tőle a keze, kérdezd csak meg.Anyád nem volt atléta véletlen, mert akkoriban az NDK jó kis anyagokat adott, tudod attól lett nőnek szakálla meg mély hangja. Mellesleg ha öröklődő lenne akkor kb senki nem szedhetné, mert mindenkinek a családjában női ágon, ha sokáig kutat talál egy vki akinek baja volt a bigyi bogyótól.
2010. febr. 17. 18:15
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. A legtöbbet. :)

A bogyó, mint minden gyógyszer, illetőle bármi amit lenyelsz terheli a májad, az övé egyszerűen ennyit bírt. Mást is ismerek.

Nem igazán értem, miért kell hülyeségeket irkálni, normális kérdést tettem fel, amennyire én látom.

2010. febr. 17. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!