Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » A terhességi tesztet a lehetsé...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A terhességi tesztet a lehetséges fogantatás időpontjátol X napon belül kell megcsinálni vagy a menstruáció késekor?

Figyelt kérdés
Valahol azt olvastam h a lehetséges fogantatástól számitott 14 nap után érdemes, máshol, h akkor mikor késik a havi. De ha ez a 2 időpont nem egyezik?? Nekem pl 3 napja késik és utoljára 11 napja voltam a barátommal. 2 napja csináltam tesztet, ami negativ lett. Ha azért nem jön meg, mert megtörtént a dolog akkor már a tesztnek is ki kéne mutatnia, nem?
2015. márc. 10. 21:58
 1/8 anonim ***** válasza:
sex után kb 1-2 hétre
2015. márc. 10. 21:59
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha késik, és eltelt már minimum 2 hét.
2015. márc. 10. 21:59
 3/8 anonim ***** válasza:

"Ha azért nem jön meg, mert megtörtént a dolog akkor már a tesztnek is ki kéne mutatnia, nem?"

Nem. Csak akkor igaz ez, ha ~2 héttel ezelőtti aktusból jött össze a dolog.

"De ha ez a 2 időpont nem egyezik??"

Rendszeres ciklusnál ennek egyeznie KELL, mivel a valószínűsíthető ovuláció 13-15 nappal megelőzi a várt/nem várt menstruációt.

2015. márc. 11. 08:16
 4/8 A kérdező kommentje:
2 lehetséges időpont volt. Az egyik pont a 15. Napon (az előző ciklus 1.napjátol), rá 2 hétre csináltam a negativ tesztet, igy akkor ezek szerint akkor azt már kimutatta volna ha akkkor történt??? A másik a 20.napon történt ez az amit még nem mutat teszt, mivel még nincs 2 hete, de még mindig nem jött meg, 4 napja késik, vagyis a 32.napban járok. Semmi előjele h meg akarna jönni. Ja és egyik alkalommal sem ment el bennem.
2015. márc. 11. 08:36
 5/8 anonim ***** válasza:

Pont a spontán peteérés miatt érdemes szex után 14 nappal tesztelni!

És azért,mert képbe jöhet az, hogy véletlenül egyszer-egyszer nem pontosan jön meg.

Na meg van akinek akkor is megjön a menzije,ha épp teherbeesett.

Akinek 12 éves korától óraműpontosságú a ciklusa,az nyugodtan tesztelhet a menstruáció késésekor is.Egyébként a biztos mindig a szex után 2 héttel

2015. márc. 11. 10:44
 6/8 anonim ***** válasza:
Kérdező 3nap múlva tesztelhetsz!Ha 3 nap múlva sem jön meg,akkor pláne tesztelj!
2015. márc. 11. 10:45
 7/8 anonim ***** válasza:

Igen, jól gondolod, a 15. ciklusnapi dolgot már jó eséllyel kimutatta volna a teszt. Feltéve hogy reggeli, koncentrált vizeletből készítetted.

Egyébként azért írják a tesztekre, hogy a "kimaradt menstruációtól" és nem pedig azt, hogy 14 nappal aktus után, mert

1) ahogy írtam normális luteális fázisnál pont ekkora éri el a kimutatható szintet a HCG;

2) egy átlagos pár, főleg ha gyerekre vágyik, nem csak 1-2 alkalommal él nemi életet egy hónapban, hogy számolgathassa a ~14 napot aktustól.

Egyébként olvasd el ezt:

[link]

2015. márc. 11. 13:01
 8/8 A kérdező kommentje:
igen, kora reggel az első vizeletből csináltam. Tehát ha jól értem (bocs nem értek hozzá) a 15.napit már kimutatta volna. Ugy tudom a Gabriel elég megbízható. Akkor max a 20.napi dolog lehet esedékes. Reggel csinálok még egy tesztet, az már csak kimutatja ha gond van. Stressz miatt késhet ennyit??
2015. márc. 11. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!